avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Banii pe concediu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Banii pe concediu?

Buna seara, lucrez cu contract de munca la o firma de doi ani de zile iar patronul nu vrea sa-mi dea concediul anual de odihna si nici nu mi-l plateste, in consecinta am decis sa-mi dau demisia, daca nu imi plateste concediul (asa mi-a dat de inteles) la ultima lichidare, ce ma sfatuiti sa fac?
Daca va dati demisia, angajatorul este obligat ca o data cu olata ultimelor drepturi salariale, sa va plateasca si c/val CO neefectuat pt anul in curs.
stiu ca este obligat dar nu o sa vrea ... o sa-mi dea doar salariul aferent, in cazul asta ce fac nu accept si plec fara niciun ban il dau in judecat.... sau ce e de facut?
Puteti sa faceti doua lucruri:

1. Sa faceti o sesizare la ITM in care sa le spuneti acest lucru, respectiv ca angajatorul Dvs. nu va da concediu de odihna si nici nu vi-l plateste. In acest caz ITM-ul va veni in control va constata ca asa stau lucrurile, va aplica o amenda angajatorului si-i va pune in vedere sa va dea si plateasca concediu. Cu toate acestea ITM-ul nu poate sa-l oblige pe angajator sa faca acest lucru ci numai sa-i dea o noua amanda in cazul in care nu se conformeaza intr-un anumit termen.

2. Sa-l dati in judecata pe angajator pentru ca nu va da concediu de odihna. Instanta il poate obliga sa va de si plateasca concediu de odihna conform legii. Daca veti castiga acest litigiu mergeti apoi la un executor judecatoresc cu sentinta daca angajatorul tot se opune si obtineti prin executare silita aceaste sume. In acest caz angajatorul nu mai are ce sa faca.

In ambele cazuri eu nu cred ca e necesar sa va dati demisia, mai ales pe o piata ca aceasta in care e greu sa-ti gasesti un loc de munca. Ambele demersuri descrise mai sus sunt legale si angajatorul nu va putea sa va concedieze in mod legal pentru aceste motive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu odihna gabiy gabiy Buna ziua! De curand mi-am dat demisia, de comun acord s-a hotarat sa nu stau in preaviz. In ultimul an, pana la momentul demisiei nu am avut concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz stelamudura stelamudura Buna seara. Am o cerere pentru efectuarea a 4 zile de concediu de odihna, aferent anului in curs, cerere semnata si aprobata de catre domnul director. ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna Ioanaandnan Ioanaandnan Bună ziua. Sunt noua aici. As a cea o întrebare. Lucrez într-o firma mare. Mi-am dat demisia. Maine e ultim zi de lucru pentru ca mi se termina preavizul. ... (vezi toată discuția)