Am o forte mare problema. Am cumparat o casa cum 10 ani dar in actul meu de v.c. nu figureaza servitutea de trecere, casa mea situandu-se la loc infundat. Am primit de la fostii proprietari actul vechi cel de dezmembrare a proprietatii in care sunt stabilite toate servitutile inclusiv cea de trecere pe toata suprafata curtii. Ulterior ea nu a mai fost stipulata in actele de v.c. si deci nu figureaza nici la mine. Prin 1984 corpul din fata a ajuns in proprietatea statului si a fost vandut in baza legii 112/96. Proprietarul cumparator pe legea 112 imi face foarte mari probleme fapt pentru care am deschis un proces cu primaria pentru servitute. Nu am stiut ca pot cere reinstaurarea servitutii, avocatul s-a bucurat sa ia banii si nu sa mearga pe calea cea mai simpla si sigura. Dupa reconstituirea actelor vechi din arhiva ditl s-a constatat ca nu tot terenul este al primariei si ca exista un certificat de mostenire din anul 1974, o mostenire nerevendicata nici astazi si pentru care nu se plateste impozit, Avocata spune ca voi pierde procesul din cauza acestui certificat de mostenire. Actul meu nu a fost depus la dosar spunandu-mi-se ca nu are relevanta pentru ca eu nu am cerut reinstaurarea servitutii. Cum sa procedez, se poate face o rectificare a actului de v.c in sensul mentionarii servitutii conform primului act de v.c.? Ce solutie ar exista?
fara sa aratati o schita si sa prezentati live cazul unui avocat, cam greu sa deducem...insa ce stim sigur, este ca daca un vecin va face probleme, mai devreme sau mai tarziu tot trebuie sa va judecati ca sa va fie recunoscuta servitutea daca deja o aveti sau sacastigati drum de servitute daca nu-l aveti. numai prin hotarare irevocabila veti "calma" vecinul.
Sunt deja in proces dar nu de reconstituire a servirutii cum era normal pentru ca asa a considerat avocatul. Pot face rectificare a actului de v.c. in sensul consemnarii existentei servitutii dupa actul de dezmembrarea al imobilului. Problema este ca nu exista nici o schita pentru ca servitutea este pe toata suprafata curtii. Se poate face cadastru dupa acel act si reconstitui servitutea in acte?
Servitute
anonim
vecina din spatele curtii mele a vandut o parte din teren care nu are iesire la strada. practic noul proprietar se afla intre noi. acesta doreste sa obtina ... (vezi toată discuția)