avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUM SA FAC ACTE PE O CASA INAINTE DE CASATORIE?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUM SA FAC ACTE PE O CASA INAINTE DE CASATORIE?

Acum 5 ani am construit o casa pe numele surorii mele. Acum doresc sa o trec pe numele meu in anumite conditii. Eu am 2 copii dintr-o casatorie anterioara, dar doresc sa ma casatoresc din nou, viitorul meu sot avind si el 2 copii. Sub ce forma trebuiesc facute actele ( inainte de casatorie) pentru ca , acea casa sa ramina in cazul decesului uneia dintre parti, doar sotului supravietuitor, fara ca vreunul dintre copii sa aiba drept de mostenire? Deci, ideea este ca noi dorim ca cel care supravietuieste sa aiba drept deplin asupra casei fara a intra in conflict cu mostenitorii directi ai sotului decedat. In acest moment nu sintem casatoriti, casa este tot pe numele surorii mele, pentru ca nu am gasit varianta de intocmire a actelor. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariana v , utilizator 11:25, 19 Noiembrie 2011
Nu puteti. Copii au rezerva succesorala si nu ii buteti dezmosteni complet.
Copiii viitorului sot NU va vor mosteni pe dvs., indiferent ce acte faceti, daca nu le lasati vreun testament. (nu sunt rudele dvs.).

Mostenirea dvs. va fi culeasa la moartea dvs. de copiii dvs. (sau copiii copiilor dvs) si sotul supravietuitor (daca veti avea).

In aceasta FAZA (casa este proprietatea surorii dvs.) ar trebui sa va preocupe ce fel de acte faceti ca sa va puna la adapost de pretentiile copiilor surorii dvs. (daca are) si abia apoi celelalte aspecte.

Oricum, solutia pe care o cautati e si ilegala si imorala...O mai vreti si pe gratis!?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
romascanu, moderator
Nu vreau nimic gratis. Si de ce considerati imorala situatia? Ar fii moral ca dupa moartea unuia dintre soti, copii sotului decedat sa il scoata din casa pe celalalt sot doar pentru faptul ca este mostenitor de drept? S-au intimplat sute de astfel de cazuri, asa ca nu mi se pare nimic imoral, ci doar caut o protectie in fata legii pentru sotul supravietutor. Copii poate sa beneficieze de casa abia dupa decesul celor doi soti, asta caut.
De ce ilegal?? E casa facuta din munca mea, nimeni nu m-a ajutat cu nimic, de ce ar trebui sa o las cui zice legea? Copii abia asteapta sa puna mina pe ea( au si pus problema cui ii ramina casa) si eu nu ma pot proteja cu nimic in fata lor? Sint ferm convinsa ca daca voi muri inaintea sotului, acel om care sta linga mine si ma ajuta enorm ( copii nici macar nu suna, decit cind au nevoie de bani), v-a ajunge in stada.
Legal nu aveti cum sa ii dezmosteniti complet, este ilegal si orice act ati face o vor putea ataca ulterior decesului. Puteti totusi, sa le scadeti cota de mostenire prin conventia matrimoniala.

Astfel, din momentul incheierii casatoriei si a conventiei matrimoniale sotul poate deveni proprietar pe 1/2 din imobilul dvs. si puteti trece si o clauza de preciput prin care dupa decesul dvs. bunul trece in proprietatea totala a unuia sau altuia (cu conditia respectarii rezervei, adica trebuie sa aveti in proprietate si imobile sau bani care sa acopere rezerva lor).

Alte discuții în legătură

Contract matrimonial. clauza de preciput lauraconstantinescu7 lauraconstantinescu7 Buna ziua M-am casatorit in Octombrie 2011 cu un cetatean englez si avem un apartament in Romania (cumparat in cote egale de 1/2 inainte de casatorie) Eu am ... (vezi toată discuția)
Mostenire magdalena36 magdalena36 Buna seara. Suntem divortati amandoi si avem copii din casatoria anterioara. Eu m-am mutat la el. Copii lui nu sunt de accord pentru ca le este teama ca vor ... (vezi toată discuția)
Succesiune în cazul unei convenții matrimoniale cu separare de bunuri, și copii din căsătorie anterioară. cum se poate face ca bunurile să rămână copilului din actuala căsătorie? paula38 paula38 Buna ziua ,doresc sa stiu urmatoarele aspecte,sunt casatorita ,intre mine si sotul meu exista o conventie matrimoniala cu separare de bunuri,detin o casa ... (vezi toată discuția)