avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minori cu pensie alim
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minori cu pensie alim

Din cate am inteles s-a schimbat codul civil.Eu am divortat si la divort fostul sot a renuntat la copii.Am obtinut dreptul de a educa copii si pensie alimentara.Dupa un an m-a chemat in judecata ca nu-l las sa vada minorii si vrea program de vizita.In realitate vede oricand doreste copii.Nu stiu ce ar putea obtine cu ajutorul justitiei,si al nouli cod.Va rog sa mi explicati si mie daca se poate.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:57, 16 Noiembrie 2011
Inainte de intrarea in vigoare a noului cod, copilul era incredintat unuia dintre parinti deoarece nu era prevazuta nicaieri custodia comuna, dar asta nu insemna ca, daca dv de ex, ati primit in incredintare copiii, tatal a renuntat la ei, cipur si simplu faptul ca acei copii trebuiau incredintati unuia dintre parinti. Conform noului cod, tatal poate obtine custodia comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna LilianEffect LilianEffect Buna ziua.La momentul actual,sunt divortata cu 2 copii minori in custodia mea,unul de 7 ani si unul care inca nu a implinit 2 ani.Daca tatal copiilor ar cere ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna a copiilor ContSters76214 ContSters76214 Buna ziua! Sunt divortata de 1 an si jumatate. Am obtinut custodia celor 2 copii(17 ani, respectiv 11 ani) pentru care tatal lor plateste pensie ... (vezi toată discuția)
Re: autoritate parinteasca Heather Heather In lumina Noului Cod Civil, as dori sa ma lamuriti ce se intimpla cu hotaririle judecatoresti, pronunate inainte de 1 octombrie 2011, ramase definitive si ... (vezi toată discuția)