avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie titlu executoriu emis de Administratia ...
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie titlu executoriu emis de Administratia Finantelor Publice

Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: unul din conducatorii auto de la societatea la care lucrez a fost amandat de ARR pentru defectiuni tehnice majore. Conducatorul auto nu a semnat procesul verbal, iar acesta a fost trimis la sediul societatii (societatea fiind si proprietara autovehiculului - cap tractor+remorca). In termen de 48 de ore de la primirea procesului-verbal societatea a achitat 1/2 din amenda. Acum s-a primit un titlu executoriu si o somatie de plata de la Finante pentru cealalta jumatate din valoarea amenzii. Daca societatea a platit 1/2 din valoarea amenzii in termen de 48 de ore de la primirea procesului verbal (de la luarea la cunostinta), de ce trimit Finantele somatie de plata si titlu executoriu pentru plata celeilalte jumatati din valoarea amenzii? Ma puteti ajuta cu un model de contestatie si cu cateva argumente in sustinerea ei? Contestatia asta se depune tot la Sectia Contencios Administrativ a Tribunalului?
Va multumesc si sper sa ma puteti ajuta.
Cel mai recent răspuns: jacqueline_k , utilizator 11:20, 16 Noiembrie 2011
Somatia a fost comunicata,probabil ca pana la emiterea acesteia nu a fost inregistrata dovada platii a jumatate din c/v sanctiunii aplicate
Formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila,impotriva titlului executoriu,motivand actiunea cu achitarea in termen legal a jumatate din amenda aplicata
Depuneti copie dupa dovada de achitare a jumatate din amenda aplicata
Va multumesc pentru raspuns, dar plata a fost facuta in 28.09.2011, iar titlul executoriu este din 08.11.2011. Este putin probabil sa nu se fi inregistrat plata. Cred ca ei considera ca amenda trebuia achitata integral. Dar am respectat intervalul de 48 ore de la luarea la cunostinta in momentul in care s-a achitat 1/2 din contravaloarea amenzii. Nu inteleg de ce DGFP-ul a trimis somatia de plata si titlul executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie somatie si titlu executoriu viorelv viorelv Am facut contestatie la instanta cu privire la o amenda contraventionala la rovinieta , contestatie care mi-a fost respinsa , amenda pe care am si ... (vezi toată discuția)
Pv amenda elenastuparu elenastuparu Buna ziua! Am fost sanctionata de catre ARR cu o amenda. In termen de 48 ore am achitat jumatate din aceasta amenda, dar din eroare pe ordinul de plata am ... (vezi toată discuția)
Amenda mijloace de transport nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna ziua. Am primit astazi o instiintare poprire de la Finantele Publice Locale Ploiesti in care se mentiona suma de 250 de lei si titlul executor din anul ... (vezi toată discuția)