avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... data incetare cim in caz de pensie invaliditate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

data incetare cim in caz de pensie invaliditate

in Codul muncii, la Art. 56. - (1) lit c) spune ca CIM inceteaza de drept "la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; "

Asta inseamna ca desi angajatul are Decizia de pensionare cu data de 11.11.2011 si el mi-o aduce pe data de 16.11.2011, eu fac decizie de incetare in data de 16.11.2011 cu data de 16.11.2011 cu Art. 56. - (1) lit c) ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Patience , utilizator 16:11, 16 Noiembrie 2011
Da cu data de 16.11.2011.
Daca are concediu medical sa spunem 01.11.2011-17.11.2011 incetarea este cu 18.11.2011.
Nu are concediu medical, ci decizie de pensionare.

Concediu medical a avut pana s-a eliberat decizia medicala asupra capacitatii de munca.
Incetarea se va face cu data de 16.11.2011 ... in baza art.56 lit.c C.mun.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de încetare contract pentru pensionare MIRELAIONICA MIRELAIONICA Bună ziua, am o cerere de pensionare a unui salariat cu data de 01.11.2011, trebui să ţin cont de ceva anume????? (vezi toată discuția)
Pensionat limita varsta in timpul co medical AndreeaStefan AndreeaStefan Buna ziua, Am o salariat care si-a depus dosarul pentru limita de varsta in septembrie 2015. Decizia a iesit pe 09.12.2015 .Problema mea este ca salariatul ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)