avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Carnet de conducere expirat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Carnet de conducere expirat

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Am obsevat ca mi-a expirat carnetul de conducere.Va rog sa-mi spuneti daca se poate ce se intampla in cazul in care - din nevoie - voi fi nevoit sa conduc si sa ma opreasca politia? Este ceva foarte grav? M-am gandit ca ar fi mai bine sa stiu decat sa fac vreo prostie.

Va multumesc anticipat
v-ati gandit foarte bine.In sarcina dvs s-ar retine savarsirea unei infractiuni , putandu se angaja raspunderea penala a dvs .
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Chiar daca nu toti conducatorii auto cunosc legislatia asa cum ar trebui, sa nu stiti ca a conduce fara permis valabil e infractiune... cu dosar penal si chestii, pete in cazier etc... :slap:
Ne mai intrebam de ce o fi dezastru pe drumurile publice...
:O
Refaceti-va dosarul medical, platiti taxa, nu-i asa de greu sa va faceti iar permis valabil...
Imi pare rau ca va contrazic dar conducerea cu un permis auto expirat este contraventie. (art. 101 al. 1 din OG195)
Ok, sa-mi fie mie rusine atunci ca n-am verificat... :">

E drept ca am mers pe logica, dar ce mare prostie... Adica daca am vederea afectata in urma unui accident, sa presupunem ca e asa de rau ca nu mai pot obtine permis auto, as fi un pericol pe drumurile publice...
N-au ce sa-mi faca decat sa-mi dea o amenda intre 324 si 432 de lei?
Unde e scopul de preventie a legii??? :O
Adica daca un om care nu ar trebui sa fie la volan risca numai o amenda cam pe la 150-200 de lei, mai putin decat un plin de benzina (daca o plateste la jumatate)... :( ne mai intrebam de ce e asa cum e pe drumuri?

Nu inteleg, ideea limitarii valabilitatii permiselor e tocmai asta, sa se previna ca oameni a caror boli le influienteaza capacitatea de a conduce sa fie pe drumurile publice or... sanctiunea e chiar ok. De cate ori te poate opri politia mergand cateva mii de km anual, in limite normale? De 2 ori?
:slap: Imi cer scuze userului pentru afirmatii, mersi GabrielaA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea permisului de conducere, placute inmatriculare provizorii de export si certificate de inmatriculer in punctul de frontiera petea petosticky1979 petosticky1979 Ma aflu in punctul de trecere frontiera Petea. Sunt soferul unui ansamblu de vehicule format din cap tractor si semiremorca, ansamblu achizitionat din ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan... ContSters323118 ContSters323118 Buna ziua! Am fost prins in timp ce conduceam un autovehicul cu o alcoolemie in aerul expirat 0,57 mg/l, noaptea.. pe un drum slab circulat, practic nu era ... (vezi toată discuția)
Neinmatriculat sau fals irine irine buna seara.sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu nr provizorii auto!sotul meu a fost oprit in trafic avand autorizatia de circulatie expirata(nr ... (vezi toată discuția)