avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment,insolventa,dizolvare?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment,insolventa,dizolvare?

Buna ziua,
Sunt administrator unic la o societate SRL la care sunt si angajata in prezent. Tatal meu era si el angajat, insa a decedat. Pentru a-mi desfasura activitatea este nevoie de o acreditare pe care o detinea doar tatal meu (ca persoana fizica), iar eu nu o pot obtine pt. ca nu indeplinesc conditiile necesare, deci nu mai pot incasa nimic. In prezent, firma are datorii catre fisc de TVA si impozit pe dividende pe care nu am de unde sa le platesc si nici nu voi avea. Eu nu am nimic pe numele meu, nici ca persoana fizica si nici ca persoana juridica (firma).
Intrebarea este : pot sa demarez procedura de insolventa, si daca da de unde isi va recupera statul aceste datorii de la mine? Sau o procedura de dizolvare (insa stiu ca pt aceasta este nevoie ca toate datoriile sa fie platite)?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 21:25, 17 Noiembrie 2011
Solutii ar fi :
- angajarea unei persoane care are acreditarea respectiva daca doriti sa va salvati afacerea,
- deschiderea procedurii falimentului si numirea unui lichidator
Cat priveste plata datoriilor, si aici sunt 2 variante
- nu se vor recupera creantele daca instanta constata ca falimentul nu se daptoreaza administratorului,
- sau se antreneaza raspunderea dvs. si un executor va urmarii veniturile pe care le veti obtine in viitor.
Si cam cat timp se urmaresc aceste venituri? Pt. ca eu sunt angajata la alta societate cu norma intreaga...
Daca un executor pune poprire pe salariul dvs. acesta se va popri pana la stingerea creantei( in cotele legale)
Va multumesc f. mult !! Sper ca o sa rezolv cumva...
Si daca reusesc sa platesc aceste datorii...care este procedura pt inchiderea firmei?
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
corina_s, utilizator
Daca platiti datoriile societatea poate fi lichidata voluntar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat datorii la banci ca persoana fizica alina_ti alina_ti Daca asociatul unei societati cu raspundere limitata are datorii la banci ca persoana fizica sau posibil ,datoria sa fie deja data unei firme de recuperari ,se ... (vezi toată discuția)
Neplata datorii ContSters94259 ContSters94259 Firma are multe datorii la stat...cum isi poate recupera statul aceste datorii daca firma nu poate plati??Mentionez ca nu am nimic pe numele meu,nici un ... (vezi toată discuția)
Opozitie la dizolvare/lichidare vladion2005 vladion2005 Buna ziua. As dori sa prezint urmatoarea speta. Am un titlu executoriu ( hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila) impotriva debitoarei SC.X. ... (vezi toată discuția)