avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor

Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea problema, doresc sa stiu daca soacra mea in varsta de 56 de ani poate beneficia de pensie de urmas in urma decesului socrului meu,acesta decedand in anul 1993 fiind ofiter activ cu peste 25 ani vechime.
Mentionez ca aceasta nu are nici un venit, iar in anul 2010 luna octombrie a depus depus dosarul complet neprimind nicio solutionare pana in prezent.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:21, 6 Septembrie 2022
Daca mama dvs. are pensie de limita de varsta sau de boala , are dreptul la pensie de urmas . Trebuie sa mearga la Casa de Pensii , acolo va afla ce documente are nevoie . Atentie , pensia de urmas , pentru o singura persoana indreptatita , este 50% din pensia care i s-ar fi cuvenit tatalui dvs. , si - desigur - va trebui ca mama dvs. sa aleaga intre pensia proprie si cea de urmas . Oare de ce nu s-a putut incasa ajutorul de deces integral ? daca mai figura inca angajat ( si era in concediu medical ) angajatorul avea obligatia sa il plateasca , iar ulterior il recupera de la Casa de Pensii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas vivi779 vivi779 Mama mea are 56 de ani(data nasterii: iulie1955), iar tatal meu e mort de 8 ani.As dori sa stiu la ce varsta poate beneficia mama mea de pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas - sotie supravietuitoare selon87 selon87 Va salut si va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat ! Succint, va expun situatia : Casatoria s a infaptuit in Februarie 2001- decesul sotului in ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor r3lutzu r3lutzu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Vreau sa stiu daca mama mea poate sa ia pensie de urmas,ea are varsta de 55 ani si sufera de o ... (vezi toată discuția)