avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare

Care este pedeapsa pentru favorizarea infractorului si marturie mincinoasa in cazul in care noi (eu si persoana pe care am favorizat-o) traiam in concubinaj? Am auzit ca exista o prevedere legala ca in cazul in care traiam in concubinaj se reduce pedeapsa sau chiar se anuleaza.
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 18:18, 16 Noiembrie 2011
Nu, acea prevedere se refera la calitatea de sot sau de ruda apropiata.
Pedeapsa pentru favorizare este de la 3 la 7 ani inchisoare,pentru marturie mincinoasa inchisoare de la 1 an la 15 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturia mincinoasa amcteam amcteam \"Mărturia mincinoasă Fapta martorului care într-o cauză penală, civilă, disciplinară sau în orice altă cauză în care se ascultă martori, face ... (vezi toată discuția)
Favorizarea infractorului ....sfat va rog raulbalaur raulbalaur As dori sa stiu daca pot raspunde penal daca ascund o persoana care are un mandat de arestare .Precizez ca persoana respectiva este o ruda apropiata un ... (vezi toată discuția)
Refuzul de-a divulga numele complicilor xuser xuser As dori sa pun o intrebare deseori intalnita dar pe care nimeni nu o trateaza ca atare. Refuzul de-a divulga identitatea complicilor constituie sau nu ... (vezi toată discuția)