avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general angajare contabil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

angajare contabil

Buna ziua! Intrebare:o firma de transport care are 3 angajati si un an vechime trebuie sa aiba contabil angajat,sau contabilul poate lucra fara a fii angajat la firma respectiva?eu pana acum nu am angajat contabilul ,ii platesc 200 lei la negru si se ocupa de tot.Este legal?
Cel mai recent răspuns: tensyon89 , utilizator 17:06, 17 Noiembrie 2011
nu este legal sa platiti la "negru". nu este obligatoriu sa aveti angajat contabil
:stunned: Eu ma minunez de ceea ce ati scris, Dvs. de ce:O?
Bineinteles ca nu este legal. Cum sa lucreze fara documente legale? De unde achitati cei 200 lei? :hm:Cine semneaza situatiile financiare, deoarece eu banuiesc ca Dvs. sunteti cel/cea care semneaza declaratiile lunare.

pai eu semnez situatiile financiare si contabilul face tot ce tine de contabilitate.Eu as vrea sa stiu daca este obligatoriu angajarea contabilului ,daca nu atunci cum poate face toate actele?
pai nu poate; o face ilegal ca si dumneavoastra in momentul in care il platiti; legal este sa va angajati un contabil sau sa semnati un contract cu o firma de contabilitate care va va putea si factura serviciile care sunt cheltuieli deductibile fiscal
ok!am inteles.Am marea rugaminte sa se inchida aceasta discutie !Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu contabil anonim anonim domnul care ofera 200-300 mii lei uita ca probabil suma asta nu-i ajunge cand da o fuga in timpul programului la o intalnire importanta ( a se citi la o bere ... (vezi toată discuția)
Intrebare marian barbu marian barbu am o firma de constructii si am prins o lucrare de 100000 lei si am tocmit o echipa sa o faca cu 80000 la negru dar o sa apara probleme la contabilitate cum se ... (vezi toată discuția)
Plata partiala la negru din dividente Mihaela Irina Mihaela Irina Ca la multe alte firme (banuiesc), suntem platiti partial la negru, dupa spusele patronului \"din dividente pentru care se plateste oricum impozit, deci nu ... (vezi toată discuția)