avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o problema...de rezolvat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o problema...de rezolvat

buna seara,in 1984 bunicul moare si se face succesiune dupa el,si raman 2 mostenitori,restul au fost declarati straini de succesiune conform Art. 700 C.civ.se elibereaza un certificat cu bunurile defunctului(doar terenuri)fara a se specifica cotele parti ale mostenitorilor,si se face contract pe casa unde a trait bunicul pentru cei 2 mostenitori si sotia supravietuitoare.iar problema este ca nu avem certificatul de mostenitor al tatalui,sau un act pe care sa se specifice partea lui de mostenire dupa bunicul.sa se fi pierdut?sa nu se fi eliberat?dupa 10 ani tatal meu moare(unul din mostenitori).acum vrem sa dezbatem succesiunea, de unde trebuie inceput?si cum pot afla daca s-a eliberat certificat de mostenitor?
Cel mai recent răspuns: eu-bob , utilizator 19:54, 16 Noiembrie 2011
Nu vi s-a eliberat un certificat.Probabil ca acel document este eliberat de Primaria ultimului domiciliu al defunctului (bunic) si la vremea aceea se numea 'anexa 1"Acesta atesta bunurile aflate la rolul decedatului.
Despre ce fel de contract este vorba ?
In mod cert nu a fost dezbatuta succesiunea dupa urma bunicului .
Mergeti la un notar cu cele doua certificate de deces si cu anexa obtinuta de la primaria de ultim domiciliu al bunicului si al tatalui pt dezbaterea succesiunilor.
Succes !
s-a facut un contract pe casa defunctului,si atat.intre copiii defunctului si sotia supravietuitoare in calitate de mostenitori. daca nu s-a dezbatut succesiunea atunici bunica care este decedata din 1995 este considerata mostenitoare?daca este considerata mostenitoare cine mosteneste partea ei?cei ce au fost considerati straini de succesiune dupa tatal defunct au dreptul la mostenirea bunicii dupa sot?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
eu-bob, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ne putem recupera drepturile asupra casei si pamanturilor? Dragoi Simona Dragoi Simona Am si eu o problema ca si multi altii si daca se poate as dori sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...parintii sotului meu sunt divortati de pe vremea cand toti ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Sotul supravietuitor a decedat inainte de succesiunea sotiei - care sunt drepturile? alexul12 alexul12 Salut tuturor. Problema: - bunic + bunica au o casa. - bunica moare, dar nu se dezbate succesiunea. - moare si bunicul - acum vrem sa dezbatem. Succesiunea ... (vezi toată discuția)