avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CITATIE JUDECATORIE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CITATIE JUDECATORIE

Cu circa 4 luni si jumatate in urma, am avut un accident din cauza unui taxi care na stat la STOP. Sa facut proces verbal at din care a reiesit vinovatia acestuia, i sa aplicat amenda, si suspendarea permisuilui ptr o anumita perioada. Problema mea esta ca am primit citatie prin care sunt chemat la judecatorie ca intimat(am aflat intre timp ca taximetristul ar fi facut plingere impotriva procesului verbal prima prin iulie a doua prin august, dar cum Politia nu se prezinta.......) acum vad ca ma cheama si pe mine. Nu inteleg de ce. Infatisarea ar trebui sa fie peste o luna si ceva . Ce ma sfatuiti sa fac? Daca nu ma prezint ce se poate intampla? Ma gindesc numa la prostii, mai ales ca ma stat fara masina vreo 3 luni si ceva din cauza asiguratorului si am fc pina la urma mai mult pe banii mei.

citez "calitate de intimat,in proces cu i p j dolj in calitate de intimat pt fond-plangere contraventionala"
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 22:07, 1 Octombrie 2008
Pai taximetristul a facut o plangere impotriva procesului verbal si instanta v-a chemat sa se lamureasca.
Imi cer scuze. Dar sa se lamureasca in ce sens? Si ce se poate intampla in ce ma priveste pe mine daca nu ma prezint, sau daca ma prezint...........
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2008
dnc, utilizator
Probabil taximetristul o fi spus ca nu este el vinovat de producerea accidentului. De aceea ati fost chemat.
Mergeti cu un avocat acolo daca va e teama.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
Adica sa inteleg ca daca el reuseste sa anuleze procesul verbal, se poate intampla ce? Din moment ce el a recunoscut a a fost vina lui, si toate sau intamplat din cauza lui.
stati putin...depinde de ce scrie in procesul verbal de constatare si de motivele invocate in contestatie.
nu stim exact ce vrea sa spuna de v-a chemat. chiar daca a recunoscut, probabil ca ia asupra lui partea lui de vina si in final sa spuna ca ati fost de vina amandoi in aceeasi masura.

av. vasilescu

Alte discuții în legătură

Citatie primita intr-un proces intentat de vinovatul accidentului!! ac_flower ac_flower Buna ziua, Am primit cu cateva zile in urma o citatie prin posta, prin care sunt chemat in calitate de intimat (!), in proces cu vinovatul accidentului care ... (vezi toată discuția)
Citatie Mihaela-Carmen Mihaela-Carmen Am primit azi o Citatie de la Judecatoria Buftea care suna cam asa:subsemnatul.....este chemat in aceasta instanta,camera Sala mica2,c6 civil,in ziua de 27 ... (vezi toată discuția)
Intimat? mario1971 mario1971 in luna noiembrie am fost implicat intr-un accident in mare nu mi-a acordat prioritate ,am reusit sa il evit dar ulterior am pirdut controlul si am lovit alt ... (vezi toată discuția)