Am primit azi o Citatie de la Judecatoria Buftea care suna cam asa:subsemnatul.....este chemat in aceasta instanta,camera Sala mica2,c6 civil,in ziua de 27 februarie ora 08:30, in calitate de intervenient, in proces cu ISPECTORATUL DE POLITIE AL JUDETULUI ILFOV in calitate de intimat pentru Fond-plangere contraventionala.
In caz de nerespectare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa.
ce e de facut?sunt chemata ca martor?e obligatoriu sa ma duc?
si inca ceva.cred ca stiu despre ce e vorba.un accident in care am fost implicata acum o jumatate de an,dar nu eu am fost vinovata.cealalta persoana nu respectat distanta necesara,ma rog nu a fost atenta si a intrat in mine.asa a stabilit si politia la momentul acela
nu sunteti chemata in calitate de martor... sunteti chemata in calitate de intervenient.. ar fi bine sa va duceti sa vedeti daca nu cumva da vina pe dvs si sa va puna pe dvs la plata
tocmai de aia a deschis el proces... sa fie exonerat de raspundere si sa dea vina pe dvs... de aia am zis sa va duceti sa vedeti cum e formulata actiunea lui
in citatie scris,asa cum am aratat si mai sus,in proces cu Inspectoratul de politie al Judetului ilfov,in calitate de intimat pentru Fond-plangere contraventionala.politia esti ce cu care eu ''ma judec'' practic?
Nu va judecati dumneavoastra. Sunteti chemata in calitate de intervenient deorece cel vinovat a contestat procesul verbal. Se poate ca acesta sa isi doreasca sa diminueze amenda sau sanctiunile aplicate si sa ceara transformarea in advertisment sau se poate ca acesta sa nu isi fi recunoscut vinovatia si sa conteste procesul verbal tocmai in ideea de a fi anulata sanctiunea.
Ar trebui sa verificati procesul verbal .... trebuie sa aveti si dumneavoastra un exemplar... si sa vedeti daca a semnat si a recunoscut fapta... daca da... atunci doreste sa traga de timp sa nu plateasca amenda sau sa se diminueze sanctiunea aplicata.
Puteti trimite si inscrisuri dar este recomandat in cazul acesta sa va prezentati pentru a va sustine cele declarate initial la politie altfel acesta poate incerca sa intoarca vinovatia impotriva dumneavoastra. Ar fi bine sa va pregatiti si un martor in caz de necesitate. De regula cand se contesta un pv acestia aduc si martori.... nu neaparat care au si fost de fata.
Citatie judecatorie
dnc
Cu circa 4 luni si jumatate in urma, am avut un accident din cauza unui taxi care na stat la STOP. Sa facut proces verbal at din care a reiesit vinovatia ... (vezi toată discuția)