avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... citatie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

citatie

Am primit azi o Citatie de la Judecatoria Buftea care suna cam asa:subsemnatul.....este chemat in aceasta instanta,camera Sala mica2,c6 civil,in ziua de 27 februarie ora 08:30, in calitate de intervenient, in proces cu ISPECTORATUL DE POLITIE AL JUDETULUI ILFOV in calitate de intimat pentru Fond-plangere contraventionala.
In caz de nerespectare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa.
ce e de facut?sunt chemata ca martor?e obligatoriu sa ma duc?
si inca ceva.cred ca stiu despre ce e vorba.un accident in care am fost implicata acum o jumatate de an,dar nu eu am fost vinovata.cealalta persoana nu respectat distanta necesara,ma rog nu a fost atenta si a intrat in mine.asa a stabilit si politia la momentul acela
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2011
Mihaela-Carmen, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:58, 22 Decembrie 2011
Ca intervenient fortat vi se cere sa confirmati daca sunteti persoana participanta la eveniment si daca evenimentul s-a produs asa cum ati declarat la politie. Este bine sa fiti prezenta, desi nu este obligatoriu, pt a vedea ce declara cel considerat vinovat si a putea sa va aparati in cazul in care acesta are aparator si incearca sa transfere vinovatia asupra dv.
am inteles.in procesul verbal intocmit la momentul acela de politie el si-a recunoscut vina
Atunci nu poate decat sa ceara diminuarea sanctiunii aplicate sau aplicarea unui advertizment ceea ce cred ca nu este cazul ...totusi a fost un accident.
Nu are nici-o sansa sa intoarca vinovatia impotriva dumneavoastra daca si-a recunoscut fapta.... daca refuza sa semneze sau facea mentiuni era alta situatie...
Puteti sa stati linistita... trebuie doar sa va prezentati sau sa trimiteti inscrisuri ca sa va sustineti declaratia initiala data la politie.
ok.multumesc mult pentru lamurire.mi-ati fost de mare ajutor
Ati fost implicata intr-un accident decirculatie in care politia a stabilit ca celalalt conducator auto este vinovat. Acest "celalalt conducator auto" a contestat in instanta procesul verbal de contraventie cerand anularea acestuia. In primul rand Dvs sunteti chemata in instanta pentru a va sustine nevinovatia, mai ales ca in cazul in care procesul verbal este anulat de catre instanta sunteti "buna de plata" pentru reparatiile ce se vor efectua ambelor autovehicule.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie judecatorie dnc dnc Cu circa 4 luni si jumatate in urma, am avut un accident din cauza unui taxi care na stat la STOP. Sa facut proces verbal at din care a reiesit vinovatia ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna intervenient? ContSters98245 ContSters98245 In urma cu ceva luni am avut un accident rutier in care cealata parte a fost constatata ca fiind vinovata. Vinovatul nu a vrut atunci sa imi dea copia dupa ... (vezi toată discuția)
Proces civil anulare proces verbal chucki21 chucki21 Buna seara, In urma cu ceva vreme un accident in care au fost implicate 3 masini .(un sofer loveste din spate pe cel de al doilea si acesta intra pe ... (vezi toată discuția)