Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu lamurirea unei probleme.
Este vorba despre situatia in care un angajat se invoieste (sa zicem 3 ore) intr-o zi, in noiembrie. Norma lui este de 8 ore pe zi. Urmeaza sa le recupereze in decembrie.
Acele ore de invoire se platesc integral ca si cum ar fi lucrat (la sfarsitul lunii noiembrie) urmand sa le recupereze luna viitoare?
Sau nu se platesc (adica va avea 173 ore platite) in noiembrie si se platesc in decembrie (cand ar trebui sa aiba 163 ore platite in loc de 160 ore).
cum e corect?
problema e ca nu exista nicaieri niste prevederi legale despre invoiri.
Multumesc!
Buna ziua !
Intr-adevar , nu exista prevederi exprese legale referitoare la invoire . Invoirea este un act de clementa a angajatorului , necuprins in vreo forma scrisa si tine strict de relatia angajator - angajat ... in mod normal acele ore de invoire trebuie recuperate de salariatul in cauza , pe baza unui acord comun cu angajatorul , fara nicio repercursiune din punct de vedere al salariului .... Desigur ca , daca intervin neintelegeri intre parti se poate recurge si la masuri .... mai putin placute .... gen "taiere din salariu" corespunzator orelor de "invoire" acordate ....
Invoirile
itomos
Buna ziua!
In conditiile in care invoirile din timpul programului de lucru nu sunt legale, pot sa ii retin angajatului din salariu pentru acele ore invoite? ... (vezi toată discuția)