avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata orelor de invoire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata orelor de invoire

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu lamurirea unei probleme.
Este vorba despre situatia in care un angajat se invoieste (sa zicem 3 ore) intr-o zi, in noiembrie. Norma lui este de 8 ore pe zi. Urmeaza sa le recupereze in decembrie.
Acele ore de invoire se platesc integral ca si cum ar fi lucrat (la sfarsitul lunii noiembrie) urmand sa le recupereze luna viitoare?
Sau nu se platesc (adica va avea 173 ore platite) in noiembrie si se platesc in decembrie (cand ar trebui sa aiba 163 ore platite in loc de 160 ore).
cum e corect?
problema e ca nu exista nicaieri niste prevederi legale despre invoiri.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 09:22, 17 Noiembrie 2011
Buna ziua !
Intr-adevar , nu exista prevederi exprese legale referitoare la invoire . Invoirea este un act de clementa a angajatorului , necuprins in vreo forma scrisa si tine strict de relatia angajator - angajat ... in mod normal acele ore de invoire trebuie recuperate de salariatul in cauza , pe baza unui acord comun cu angajatorul , fara nicio repercursiune din punct de vedere al salariului .... Desigur ca , daca intervin neintelegeri intre parti se poate recurge si la masuri .... mai putin placute .... gen "taiere din salariu" corespunzator orelor de "invoire" acordate ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se defineste ''invoirea''? ellena ellena Nu am intilnit in legislatie notiunea de invoire. In practica insa e necesar uneori sa acorzi unui salariat o \"invoire\" care in functie de situatie poate fi ... (vezi toată discuția)
Recuperare timp dupa invoire tiniza tiniza buna ziua, dupa ce te invoiesti intr-o zi de la serviciu, pentru 60 min, cum se calcueaza recuperarea? de exemplu: 1. se are in vedere overtime-ul din ... (vezi toată discuția)
Invoirile itomos itomos Buna ziua! In conditiile in care invoirile din timpul programului de lucru nu sunt legale, pot sa ii retin angajatului din salariu pentru acele ore invoite? ... (vezi toată discuția)