avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme ...Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme ...Codul Muncii

Buna ziua,

Va rugam daca ma puteti lamuri asupra urmatoarelor probleme, mentionez ca suntem societate bugetara .
1. Modificarea timpului de lucru de la 8 ore la 4 ore se face cu decizie si act aditional s-au se poate doar prin act aditional ?
2. In momentul in care salariatul trece la programul de 4 ore se modifica si salariul de baza , mentionam ca salariatul ramane la aceiasi incadrare.
3. Daca un angajat are norma de baza la o alta institutie iar la noi este cu timp partial , beneficiaza de zilele de concediu de odihna si de la noi?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 10:20, 17 Noiembrie 2011
1.Act aditional;
2.Poate ramane cu acelasi salariu;
3.Da-art 106,144 din Codul Muncii.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator
1.modificarea programului de lucru se face doar prin act aditional.
2.salariul de baza nu se modifica, modificandu-se doar timpul de lucru, plata facandu-se la timpul efectiv lucrat adica in loc de 8 x cate zile lucratoare are luna = 168,176 ore etc. veti avea 4 x cate zile lucratoare are luna = 84, 88 ore, etc.
3.beneficiaza de concediul de odihna acolo unde are norma de baza.
Pt monicalirca
Salariatul cu timp partial s bucura de toate drepturile salariatului cu norma intreaga, deci si de concediu de odihna
Art. 106. - (1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata concediului de odihna in cazul angajatului cu 4 ore Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Am o intrebare, pe care am mai adresat-o si cu alt prilej si la care am primit si raspunsuri. Dar, pentru ca problema mea persista, revin si ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru contract de munca cu 8 ore. RINCIK RINCIK Am si eu urmatoarea intrebare.Am fost angajata acum 4 luni la un job.La interviu mi s-a comunicat ca voi avea un contract de munca pentru inceput cu 4 ore de ... (vezi toată discuția)
Se face un nou contract de munca daca se trece la jumatte de norma de lucru? ka2gofree ka2gofree Pina acuma am lucrat cu norma intreaga cu contract de munca, adica 8 ore pe zi, dar seful mi-o zis ca incepind de saptamina viitoare trebuie sa trec pe ... (vezi toată discuția)