avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... retragere o persoana de la plata intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

retragere o persoana de la plata intretinerii

Exista cumva o data fixa in care trebuie sa anunt administratia blocului ca de la o anumita data va locui o singura persoana si nu doua ?
De la 1 noiembrie locuiesc singura iar fosta colega de apartament nu a facut cerere de scoatere de la plata intretinerii . iar administratorul mi-a raspuns sec ca pe el nu il intereseaza si ca voi platii tot pentru doua persoane si luna aceasta . Multumesc!
Cel mai recent răspuns: GhicaV , utilizator 13:09, 17 Noiembrie 2011
In temeiul art 17 r) din HG nr 1588/2007 comitetul executov al asociatiei de proprietari
stabileste cotele de participare pe persoane la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar,minimum 15 zile pe luna,stabileste perioada pentru care proprietarii respectiv chiriasii pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna ,conform adunarii generale

In acest context interesul fiecarei persoane proprietar/chirias este de a anunta cat mai repede asociatia de proprietari de micsorarea numarului de persoane care domiciliaza in cladire
Asociatia de proprietari daca nu este oficial informata de catre proprietarul/chiriasul interesat,nu are de unde sa cunoasca modificarile survenite in cadrul fiecarui apartament si in lipsa cererii de scoatere din evidente de persoane,nu poate opera in evidentele entitatii juridice ,respectiv nu poate releva in calculul individual realitatea aferenta fiecarui apartament
Administratorul va poate lua in calcul aceasta cerere deoarece listele pe noiembrie nu sunt inca facute.
Asadar tine numai de bunavointa lui, care de fapt ar trebui sa nu intre in calcul in fata datoriei de a se comporta corect cu locatarii.
Nu, nu exista data fixa, totul e sa anuntati in timp util pentru ca situatia respectiva sa poata fi prinsa in lista, iar acum inca nu este prea tarziu.
Multumesc frumos pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rubricile tabelului de plata a intretinerii Nickk22 Nickk22 La noi in asociatie s-au ivit discutii asupra rubricilor pe care trebuie sa le contina tabelul cu plata intretinerii lunare. Si se face referire la consumul de ... (vezi toată discuția)
Calcul cote geony geony Buna ziua. As dori sa stiu si eu daca este legal sa treci la cotele de intretinere proprietarii care sunt plecati cu cerere de scoatere si si-au inchiriat ... (vezi toată discuția)
Termen depunere cerere scoatere de la intretinere teo30967 teo30967 ma puteti ajuta cu un articol din legea 230 sau hotararea 1588/2007 cu privire la termenul de depunere a cererii de scoatere de la intretinere ? stiu ca 15 ... (vezi toată discuția)