sapatamana viitoare o sa am o operatie in ungaria de extirpare a unei tumori de pe rinichi sau poate chiar cu scoaterea rinichiului cu totul.... si ma intreb de unde trebuie sa primesc concediu medical prelungit avand in vedere ca medicul de familie imi poate acorda doar 10 zile de concediu medical pe luna si daca voi avea nevoie de prelungire unde trebuie sa ma duc...la spital,la policlinica...?cine este in masura sa-mi prelungeasca concediu medical,va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai urgent, poate cineva este in cunostinta de cauza,multumesc.
Medicul de familie nu are voie sa va dea certificat medical in timp ce sunteti plecata din tara. Acordarea certificatului medical este o consecinta a actului medical propriu, iar in cazul de fata medicul de familie nu este cel care va acorda serviciile medicale de care aveti nevoie.
Ordinul MS/CNAS nr. 60/32/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
ART. 32
Persoanele asigurate aflate în incapacitate temporară de muncă, care au urmat un tratament în străinătate pentru afecţiuni care nu pot fi tratate în ţară, beneficiază de concediu medical acordat în condiţiile şi pe duratele prevăzute de lege; certificatele de concediu medical se eliberează de medicul curant, cu avizul direcţiilor de sănătate publică, în baza actelor doveditoare traduse şi autentificate, la o dată ulterioară, dar nu mai târziu de 15 zile de la data revenirii în ţară.
ART. 33
Asiguraţii care îşi pierd capacitatea de muncă în timp ce se află în altă ţară în interes de serviciu sau în interes personal primesc certificate de concediu medical de la medicul curant, cu avizul direcţiilor de sănătate publică, în baza actelor doveditoare traduse şi autentificate, în condiţiile şi pe duratele prevăzute de lege. Aceste certificate de concediu medical se pot elibera retroactiv de către medicii curanţi, în termen de maximum 5 zile de la data obţinerii avizului de la direcţiile de sănătate publică.
Concediu medical
Juditha
Buna seara,
Numele meu este Simona Muresan si in data de 8 iunie am avut o interventie chirurgicala la inima intr-o clinica inafara tarii. Imi spuneti va rog ... (vezi toată discuția)