avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea paternitatii si a numelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea paternitatii si a numelui

Am un copil de 4 ani dintr-o relatie in care amandoi eram casatoriti intre timp am divortat amandoi , urmeaza sa ne casatorim , copilul poarta numele fostului sot si suntem deacord toti sa schimbam numele si paternitatea. Cum putem proceda?
Cam complicat!

Probabil ca va ganditi ca actualul sot sa infieze copilul.

O alta solutie eu nu vad, daca copilul a fost recunoscut de tatal sau biologic inca de la nastere.
Ar fi doua posibilitati:
- actualul sot sa infiieze copilul cu acordul tatalui din certificatul de nastere,
- o actiune in instanta prin care tatal biologic sa faca dovada paternitatii
da este de acord el stie foare bine,erau oricum separati din momentul conceptiei numai ca nu era introdusa actiunea de divort, iar in instanta trebuie dovedit cu test adn?dar prin infiere mai reise numele fostului?
Prin infiere dvs. veti deveni tatal legal al copilului cu toate drepturile si datoriile ce decurg din aceasta calitate. Va lua numele dvs., va va mostenii, si toate celelalte drepturi si obligatii.
multumesc

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Relatii privind schimbarea numelui unui copil lorinaflorina lorinaflorina Buna ziua ! Am o situatie in care am nevoie de ajutorul dumneavoastra :fiica mea a fost casatorita timp de 5 ani, casatorie care a esuat ,ei nefiind ... (vezi toată discuția)