avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea paternitatii si a numelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea paternitatii si a numelui

Am un copil de 4 ani dintr-o relatie in care amandoi eram casatoriti intre timp am divortat amandoi , urmeaza sa ne casatorim , copilul poarta numele fostului sot si suntem deacord toti sa schimbam numele si paternitatea. Cum putem proceda?
Domnule, faceti lucrurile asa cum sunt. Adica faceti actiune in instanta pentru tagada de paternitate, recunoasteti apoi copilul. Depinde si de varsta exacta a copilului si de alte aspecte de fapt asta functie de care inca mai este in termen tatal prezumat sa introduca actiunea, iar actiunea facuta de dv. e mai costisitoare, desi aici nu mai conteaza termenul.
Daca aveti ajutor de specialitate puteti scapa fara testul ADN.

Sincer, ati asteptat toti cam mult, insa nu e timpul pierdut, mai ales pentru dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Relatii privind schimbarea numelui unui copil lorinaflorina lorinaflorina Buna ziua ! Am o situatie in care am nevoie de ajutorul dumneavoastra :fiica mea a fost casatorita timp de 5 ani, casatorie care a esuat ,ei nefiind ... (vezi toată discuția)