avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general calcul indemnizatie concediu medical
Discuție deschisă în Contabilitate în general

calcul indemnizatie concediu medical

Pentru un salariat care a fost in concediu fara plata 6 luni consecutive iar in a 7-a aduce un concediu medical, cum se poate constitui baza de calcul ?
Cel mai recent răspuns: magnectical , utilizator 15:57, 17 Noiembrie 2011
Reguli generale prevazute de O.U.G. nr. 158/2005
-Baza de calcul este utila pentru stabilirea mediei zilnice a indemnizatiei si se constituie prin raportarea veniturilor la care s-a calculat fd.conc.indemniz. la ultimele 6 luni anterioare lunii de acordare a concediului
-daca salariatul nu a obtinut venituri in toate cele 6 luni, baza de calcul alcatuita in cazul bolilor obisnuite se poate restrânge la lunile efective de venit realizat, dar nu mai putin de o luna pentru care s-a calculat CCIASS;
Atentie
-Daca salariatul are stagiu de cotizare de o luna realizat, dar acesta nu se regaseste in cele 6 luni anterioare lunii de acordare a concediului medical, nu se poate constitui baza de calcul
- conditii speciale de stagiu, dar si de calcul sunt reglementate in cazul incapacitatii temporare de munca in urma unei urgente medico-chirurgicale, tuberculozei, SIDA, cancerului sau bolii infecto-contagioase din grupa A.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Cu placere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii medicale laszloecaterina laszloecaterina UN SALARIAT ANGAJAT LA 05.05.2016 S-A IMBOLNAVIT .DACA NU A MAI LUCRAT IN ALTA PARTE I SE POATE PLATI CONCEDIULMEDICAL? NU ARE BAZA DE CALCUL DE 6 LUNI. (vezi toată discuția)
Concediul medical platit sau neplatit? ContSters346744 ContSters346744 Buna ziua, Am lucrat la o companie multinationala care a plecat din Romania. Cu data de 10 septembrie 2014 au fost incheiate relatiile de munca cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediul medical in prima luna de angajare ramona_i ramona_i Buna ziua! Pe data de 6 aprilie 2010 am fost angajata la o firma, iar pe data de 3 mai 2010 am intrat in concediu medical deoarece am descoperit ca trebuie ... (vezi toată discuția)