avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDII MEDICALE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDII MEDICALE

UN SALARIAT ANGAJAT LA 05.05.2016 S-A IMBOLNAVIT .DACA NU A MAI LUCRAT IN ALTA PARTE I SE POATE PLATI CONCEDIULMEDICAL? NU ARE BAZA DE CALCUL DE 6 LUNI.
Cel mai recent răspuns: ContSters391349 , utilizator 07:53, 1 Iunie 2016
Vedeti aceste discutii
Calcul concediu medical cu baza cotizare mai mica de 6 luni?
www.avocatnet.ro/content/for...
Din cate inteleg, primul aspect in speta aceasta,dupa cum prezentati dvs. (nu stiu daca e vorba de un concediu pt boala obisnuita),persoana nu are indeplinita nici conditia stagiului minim de cotizare pentru acordarea acestor drepturi ,care este de 22 de zile realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical! Doar daca este vorba de urgenţe medico-chirurgicale, tuberculoza sau boli infecto-contagioase din grupa A, dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă nu este condiţionat de realizarea stagiului de cotizare.
In al doilea rand, presupunand ca e vorba despre situatia in care nu e nevoie de st. minim de cotizare,si ca concediul medical se putea eliberadaca nu s-au realizat venituri în ultimele şase luni anterioare producerii riscului si nici nu se pot lua în calcul veniturile aferente perioadelor asimilate, conform legii, nu se poate constitui bază de calcul pentru indemnizaţia de concediu medical.
În acest caz, salariatul va fi pontat cu concediul medical, însă nu va primi indemnizaţie.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2016
ContSters391349, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical platit sau neplatit? ContSters346744 ContSters346744 Buna ziua, Am lucrat la o companie multinationala care a plecat din Romania. Cu data de 10 septembrie 2014 au fost incheiate relatiile de munca cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu medical AMANDINA AMANDINA Pentru un salariat care a fost in concediu fara plata 6 luni consecutive iar in a 7-a aduce un concediu medical, cum se poate constitui baza de calcul ? (vezi toată discuția)
Ma aflu in situatia in care imi este refuzata plata concediului medical , va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca este corecta decizia angajatorului!! uka29 uka29 In februarie 2009 am fost disponibilizata si trimisa in somaj,am beneficiat de ajutorul de somaj pana in luna septembrie cand am reusit sa ma angajez( ... (vezi toată discuția)