avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda administrativa

Buna . As dori sa stiu daca pentru furt din supermarket se da amenda administrativa sau penala? Zilele trecute s-a intamplat , am fost la sectie si mi au zis ca o sa primesc acs amenda, nu trebuie sa ma prezint la parchet sau in alta parte. Intrebarea mea este daca amenda este administrativa cand vine acs iti apare pe ea ce ai furat? Sau scrie doar ca e o amenda administrativa si gata?
exista posibilitatea sa fie alt tip de amenda?
Multumesc mult si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 19:08, 23 Noiembrie 2011
AMENDA ESTE ADMINISTRATIVA, NU ESTE PENALA. DAR ESTE PT O FAPTA PENALA, ESTE INSCRISA IN CAZIERUL JUDICIAR SI E MENTIONAT PT CE FAPTA.
In cazul furtului nu se poate da amenda penala deoarece acesta sanctiune nu este prevazuta in art 209 CP. Asadar se da amenda administrativa, care nu se trece in cazier, deoarece nu se da pt o fapta penala, adica pt o infractiune ci se da pt o fapta care nu prezinta pericolul social al unei infractiuni. In consecinta, pericolul social cerut pt existenta unei infractiuni nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am furat dintr-un hipermarket in valoare de 95 lei madalinadumitra madalinadumitra Buna ziua!am furat dintr-un hipermarket in valoare de 95 de lei am fost prins si am fost la sectie de politie unde am dat declaratie si am recunoscut ... (vezi toată discuția)
Furt calificat n3lutzu_me n3lutzu_me am urmatorul caz: 2 indivizi fura 3animale de casa, si le vand, cumparatorul stie k sunt furate. prejudiciul 1 000 lei cei 2 sunt prinsi, pagubitul isi ... (vezi toată discuția)
Complicitate la furt...cateva detalii sa ma ajute sa stiu cum trebuie sa procedez andrei-nicu andrei-nicu Mentionez ca sunt complice la un furt ce sa desfasurat acuma 2 zile intru supermarket.....as dori sa stiu care sunt consecintele acestei fapte. La acest furt ... (vezi toată discuția)