avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deducerea cheltuielilor cu masina de serviciu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deducerea cheltuielilor cu masina de serviciu

ce trebuie sa faca o firma ca sa-si deduca cheltuielile cu folosirea, reparatia, intretinerea masinilor de serviciu, fara cheltuieli cu combustibilul? trebuie sa repartizeze fiecarui angajat cate o masina? daca da, ce trebuie sa incheie cu acel angajat?
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
cristina_bv_2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 15:50, 17 Noiembrie 2011
un pfa nu poate avea angajati. Cheltuielile cu combustibilul pot fi deduse daca este incheiat un comodat intre pf si pfa
PFA nu poate angaja cu contract de muncă terţe persoane pentru desfăşurarea activităţii pentru care a fost autorizată şi nici nu va fi considerată un angajat al unor terţe persoane cu care colaborează, chiar dacă colaborarea este exclusivă.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
adelaida_07, utilizator
Din mesaj nu am inteles ca ar fi vorba de pfa. Este? Daca este o societate comerciala cheltuielile cu autoturismele utilizate in scopul indeplinirii obiectului de activitate al soc. si al realizarii de venituri sunt deductibile, inclusiv combustibilul. Cheltuielile cu autoturismul administratorului sunt deductibile cu exceptia combustibilului. Verificati Codul Fiscal, Art.21
trebuie sa admit ca nu am stiut ca din mai anul acesta a fost modificata prevederea prin care PFA nu poate angaja persoane cu CIM.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - cheltuieli deductibile si achizitionare mijloace fixe. madriann madriann Am citit destule topicuri pe aceasta tema, multe informatii imprastiate pe diverse posturi, mai mult m-am zapacit decat clarificat. As incerca sa formulez ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa smioana smioana Buna ziua, In legatura cu cheltuielile deductibile pt un PFA am urmatoarele intrebari: 1. Cheltuieli cu combustibilul - activitatea PFA-ului este ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat auto Elena 47 Elena 47 Buna ziua .Sunt PFA ,sistem real , neplatitor de TVA.cod Caen 7490. Vreau sa inchei un contract de comodat pentru un autoturism aflat in proprietatea altei ... (vezi toată discuția)