avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie necomunicat in 30 de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie necomunicat in 30 de zile, solutia instantei: plangere respinsa

Buna ziua!
Nu am semnat un proces verbal prin care mi se suspenda dreptul de a conduce pt 30 de zile in data de 14.07.2011, iar acesta mi-a fost comunicat in data de 17.08.2011, evident peste cele 30 de zile in care trebuia comunicat. Am depus contestatie, dar ieri am primit solutia : Respinge ca neîntemeiată plângerea formulată împotriva procesului verbal seria CC nr. 9642854/14.07.2011. Irevocabilă.
Mentionez ca PV-ul a fost adus la domiciliu de un agent de la politie.
1. cele 30 de zile in care trebuie comunicat pv-ul sunt zile "lucratoare" si asta e cauza respingerii plangerii?
2. daca raspunsul la prima intrebare e NU, mai pot face ceva in privinta asta avand in vedere ca solutia e irevocabila?
3. daca raspunsul la a doua intrebare e NU, mai pot plati jumatate din amenda mentionata in PV si cum trebuie sa procedez cu permisul? ma duc de buna voie la politie si il predau sau trebuie sa primesc o instiintare? permisul trebuie predat la sectia pe raza careia s-a intocmit PV sau la sectia de la domiciliu?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
FlaviusC, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:17, 24 Ianuarie 2012
mihai2303 a scris:
o luna sau cele 30 de zile pentru comunicare - nu includ prima si ultima zi, dar tot par depasite cele 30 de zile, o luna.

O luna sau 30 de zile? :confused: Un termen de "30 de zile, o luna" nu exista.

Daca nu ati citit OG nr. 2/2001, trebuia sa cititi macar mesajul meu de pe prima pagina. Termenele pe luni nu se calculeaza asa cum ati precizat, ci se calculeaza asa cum dispune art. 101, alin. 3 Cod procedura civila.

mihai2303 a scris:
exista o solutie - formularea unui recurs (daca mai esti in termen... ), si argumentarea pe baza jurisprudentei CEDO - ca exista drept la recurs - pentru ca contraventia este asimilata dreptului penal, cu pericol social mai mic, etc., prin urmare - este obligatoriu sa ai drept de recurs, iar pentru ca norma de drept romanesc contravine celei comunitare, va fi respectata cea comunitara.

Va rog sa precizati o singura hotarare CEDO potrivit careia hotararile irevocabile pronuntate in materie contraventionala se ataca cu recurs. Asa ceva nu poate exista, dar am preferat sa va cer asta in loc sa va sterg mesajul.

mihai2303 a scris:
Au fost admise cu succes astfel de recursuri. cauta motivare, etc. pe internet, se gasesc suficiente .

Nu a fost admis niciun recurs, recursurile impotriva hotararilor irevocabile sunt inadmisibile. Cand mai scrieti asemenea mesaje, astept si o argumentare.
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis faleza faleza am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)
Ce se mai poate face daca o plangere a fost respinsa prin sentinta definitiva si irevocabila? catalin2832 catalin2832 V-as ruga sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme destul de delicate. Intr-o seara am fost oprit de un echipaj de politie care mi-a spus ca nu as fi ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsa rovinieta, termene de prescriptie ciocnovic ciocnovic buna,la toata lumea...am primit un plic acasa in data de 23 02 2012,prin care sunt instiintat ca in data de 17 08 2011 am circulat pe un drum european fara a ... (vezi toată discuția)