avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Doresc sa ma intorc la munca inainte de incheierea CCC ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Doresc sa ma intorc la munca inainte de incheierea CCC de 1 an, voi beneficia de stimulentul de insertie?

Buna ziua,

Momentan sunt in concediu crestere copil (ccc) in prima varianta din cele doua, si anume de 1 an de zile, care expira in 10 ianuarie 2011 (data nasterii copilului).
As dori sa ma intorc la munca, lucrand jumatate de norma (4 ore/zi). Intrebarea mea este: voi beneficia de stimulentul de 500 ron de la stat in aceste conditii?
Dar in cazul in care voi lucra 6 ore/zi?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:29, 17 Noiembrie 2011
1. Daca ati optat pentru CCC in varianta cu pana la 1 an si daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.

2. Acest stimulent de insertie nu este conditionat de un program de lucru anume, de 8 ore pe zi sau alt program (dvs. alegeti, impreuna cu angajatorul, ce program veti avea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru angajatii part-time chirea chirea Buna ziua ! va rog mult sa ma ajutati si pe mine deooarece am nevoie de cateva informatii la perioada ce ma astepta ! sunt angajata de 2 ani la o firma ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil alinafay_bv alinafay_bv o lamurire exacta ,va rog. pentru un cocediu crestere copil, care varianta e carecta: 1)in primul an primesti 85% din veniturile nete pe ultimele 12 luni si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil mystycum mystycum Buna ziua,am si eu urmatoarea situatie pe care vreau sa mi-o lamuriti ,va rog:acum la sfarsitul lunii trebuie sa-mi fac dosarul pentru indemnizatia de ... (vezi toată discuția)