avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care ar fi sporurile de care poate beneficia o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care ar fi sporurile de care poate beneficia o persoana angajata in invatamant categoria personal nedidactic(ingrijitoare copii)?

Care ar fi sporurile de care poate beneficia o persoana angajata in invatamant categoria personal nedidactic(ingrijitoare copii)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:44, 1 Octombrie 2008
- spor de vechime
- spor conditii periculoase si vatamatoare (art.8 lit.a din HG 281/1993, art.14 din OG 10/2006) - se acorda personalului didactic,didactic auxiliar si nedidactic care isi desfasoara activitatea in conditii periculoase,vatamatoare,nedorite si dificile si este de pina la 10% din salariul de baza.(proportional cu timpul lucrat)
- spor conditii grele de munca (art 8 lit.c din HG 281/1993) - se acorda personalului didactic,didactic auxiliar si nedidactic care isi desfasoara activitatea in conditii grele de munca, si este de pina la 15% din salariul de baza.
- pentru orele suplimentare se acorda un spor de 100% din salariul de baza, daca munca astfel prestata nu a putut fi compensata cu ore libere platite
- pentru activitatea prestata într-o zi de repaus saptamânal, zi libera sau de sarbatoare legala ori religioasa, salariatului i se acorda o zi libera platita si un spor de 100% din salariul de baza
- spor de 25% din salariul de baza pentru personalul care îsi desfasoara activitatea în timpul noptii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de instalare lalex lalex Buna ziua! Se poate beneficia de prima de instalare daca am absolvit in anul 2016 si m-am angajat in invatamant,postul fiind la 48 de km de localitatea de ... (vezi toată discuția)
Spor de zona in invatamant Monica2010 Monica2010 Sunt informatician in mediul rural ( fac neveta de la oras) si de la 1 Martie mi s-a luat sporul de zona fara nici un fel de justificare legala.Singura ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare dianna20013 dianna20013 Buna ziua, lucrez in invatamant de 2 ani si inca nu am primit prima de instalare care se presupune ca trebuie primita in primul an de invatamant. Ce ar ... (vezi toată discuția)