avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale VANZARE SOCIETATE COMERCIALA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

VANZARE SOCIETATE COMERCIALA

Buna ziua !

Ce documente trebuiesc si caror institutii trebuie sa te adresezi in cazul in care conform leslatiei in vigoare vrei sa vinzi o societate comerciala in care esti unic actionar , care are atit debite de incasat cat si datorii astfel incat legal noul cumparator sa preia el raspunderea juridica a firmei ?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:42, 17 Noiembrie 2011
se face o cesiune intre fostul si viitorul asociat iar aceasta se inregistreaza la Reg Com. Raspunderea va fi preluata pentru viitor si nu pentru trecut, in sensul ca orice fapta ce contravine legii si este savirsita inainte de cesiune ramine in responsabilitatea fostului administrator.
datoriile societatii ramin ale societatii insa daca au fost facute prin incalcarea legislatiei fiscale, fostul administrator poate fi tras la raspundere cf art.138 din lg 85/2006

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare srl cu active si pasive urgent gemilia gemilia am cesionat srl cu active si pasive in anul 2007 dar srl avea datori la buget in care lege intru trebiue sa le platesc eu sau cel care a preluat firma ? (vezi toată discuția)
Cesionarea unei firme cu datorii la stat atrage schestrul statului pe bunurile noului administrator? Ramona35 Ramona35 Daca cesionez o firma cu datorii la stat si banca...Asupra cui revine problema achitarii? 1.) Daca noul administrator nu va achita...i se va pune sechestru pe ... (vezi toată discuția)
Contract cu o firma vanduta ulterior juann juann Va salut ! Ridic o problema de drept comercial , cred. Firma X (furnizor) a incheiat cu firma Y (beneficiar)un contract comercial , firme Y depunand un BO ... (vezi toată discuția)