avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul Cic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul Cic

Buna seara!

Am si eu o intrebare..in luna in care s-a nascut copilul este luat in calcul tot salariul care apare pe fluturas? Adica daca am nascut in 13.05.2011 este luat in considerare tot salariul sau doar pana la data de 1.05.2011?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:40, 19 Noiembrie 2011
cimpeanu_dd a scris:

Buna seara!

Am si eu o intrebare..in luna in care s-a nascut copilul este luat in calcul tot salariul care apare pe fluturas? Adica daca am nascut in 13.05.2011 este luat in considerare tot salariul sau doar pana la data de 1.05.2011?

Multumesc!

din cate stiu, pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat in luna anterioara celei in care s-a nascut copilul ....
In luna mai cand ati nascut daca erati la lucru si nu erati in concediu prenatal ati incasat conform pontajului zile lucrate plus zile de concediu postnatal.Baza este calculata ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni care constitue stagiu de cotizare.
R.Doar pina la 30.04.2011
Multumesc frumos!
1. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010:

Art. 21.
(1) La stabilirea bazei de calcul al indemnizaţiei pentru creşterea copilului se iau în considerare toate veniturile realizate de persoana îndreptãţitã, obţinute în condiţiile art. 3 din ordonanţa de urgenţã, precum şi veniturile aferente perioadelor asimilate prevãzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din ordonanţa de urgenţã.

(2) Cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului se calculeazã prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul stabilite potrivit alin. (1).

(3) Pentru luna în care s-a nãscut copilul se ia în calcul venitul cuvenit în luna respectivã.

2. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Cum se stabileşte venitul cuvenit în luna naşterii copilului?

Solutie:
Pentru luna naşterii copilului se iau în calcul, conform prevederilor art. 21 alin. (3) din Normele metodologice, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011, veniturile cuvenite pentru acea lună. Prin venituri cuvenite se înţelege venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat în toată luna sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizaţia de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil tata - cum se calculeaza cele 12 luni de obtinere venituri? deliav111 deliav111 Buna ziua, am si eu urmatoarea nelamurire: pentru ca tatal sa poata beneficia de 1 luna de CIC, acesta trebuie sa fi obtinut venituri in ultimele 12 luni de ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil truta maria truta maria am o salariata angajata din o1.o4.2012.La data de 5.o3.2013 salariata respectiva a nascut.Incepind din aceasta data ea prineste concediu de lauzie pentru cele ... (vezi toată discuția)
Concediul de cresterea copilului dersy dersy Buna Ziua! am nevoie de ajutor sunt pe cale sa i-mi mai iau un job.. pentru caci mi sa spus ca nu o sa intr in CCC sunt angajata din 14 aprilie 2014 si data ... (vezi toată discuția)