am o salariata angajata din o1.o4.2012.La data de 5.o3.2013 salariata respectiva a nascut.Incepind din aceasta data ea prineste concediu de lauzie pentru cele 42 zile.Intrebarea mea este daca acest concediu trebuie trecut in adevezinta cu veniturile pe 12 luni.Mentionez ca in luna martie a lucrat pina in data de 5 .Nu stiu daca m-am exprimat corect dar in adeverinta pe care trebuie sa i-o fac ar trebui sa ii cuprind si luna martie 2013 ca sa aiba 1 an vechime in munca.Va multumesc mult pentru ajutor si va doresc o zi buna.
Situatie:
Cum se stabileşte venitul cuvenit în luna naşterii copilului?
Solutie:
Pentru luna naşterii copilului se iau în calcul, conform prevederilor art. 21 alin. (3) din Normele metodologice, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011, veniturile cuvenite pentru acea lună. Prin venituri cuvenite se înţelege venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat în toată luna sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizaţia de maternitate.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Calcul cic
cimpeanu_dd
Buna seara!
Am si eu o intrebare..in luna in care s-a nascut copilul este luat in calcul tot salariul care apare pe fluturas? Adica daca am nascut in ... (vezi toată discuția)