avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru cresterea copilului

Buna ziua, daca sotia are contract de munca incepand cu 07 Martie 2011 ,a ramas insarcinata si ar trebui sa nasca in 10 Februarie 2012 (dupa spusele medicului specialist),sunt intrunite conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani ? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:53, 14 August 2011
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC , sotia dvs trebuie sa faca dovada realizarii de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.
In speta, perioada luata in calcul este 10.02.2011 - 10.02.2012.
Credeam ca se iau in considerare si fractiunile de luna ....
Se iau in considerare si fractiunile de luna ... dar perioada este aceeasi.
Da, se iau in calcul si fractiunile de luna,asa ca beneficiaza de indemnizatie.OUG 111/2010
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna.(3) Prin exceptie,se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un nr mai mic de zile lucratoare.(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen,perioada prevazuta se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii,certificata de medicul de specialitate. Pe scurt,daca sotia naste pe la sfarsitul lunii ianuarie,nu s-ar mai indeplini stagiul de 12 luni,dar in baza unui certificat de la medicul de specialitate rezolvati problema. Sanatate multa!
Cele 12 luni sunt:martie 2011(fractiune de luna),aprilie,mai,iunie,iulie,august,septembrie,oct,nov,dec,ian 2012,febr.2012(fractiune de luna).

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului Mr. Eugen Mr. Eugen Eu am o profesie mai liberala \"pilonist\" - lucrari de telecomunicatii la mare inaltime de aceea am lucrat de cele mai multe ori pe lucrari, nu angajamente de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului andru1 andru1 Buna seara, sotia lucreaza in invatamant de 7 ani. Anul trecut a avut luat concediu fara plata pe un an, dar a stat in acest concediu doar 2 luni ( ... (vezi toată discuția)
Sotia mea poate beneficia de concediu pt cresterea copilului? Alinf Alinf Sotia mea a avut intrerupere pe cartea de munca.La noul loc de munca s-a angajat din 9 noiembrie 2011, ulterior a ramas insarcinata si copilul e preconizat sa ... (vezi toată discuția)