avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu pentru cresterea copilului

Eu am o profesie mai liberala "pilonist" - lucrari de telecomunicatii la mare inaltime de aceea am lucrat de cele mai multe ori pe lucrari, nu angajamente de lunga durata. Prin iunie-iulie urmeaza sa-mi nasca sotia, si ar fi mai bine ca sa-mi iau eu concediu pt. cresterea copilului, ar aduce stabilitate in veniturile familiei. Intrebarea este 12 luni inainte de nasterea copilului sau m-as putea angaja din ianuarie 2010 si as solicita concediu din ianuarie 2011 (la 6 luni dupa nasterea copilului) ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:42, 27 Decembrie 2009
OUG nr.148/2005 actualizata prevede expres 12 luni anterior datei nasterii copilului, in Art.1:
"...persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni" venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani..."
Cite : "Prin iunie-iulie urmeaza sa-mi nasca sotia, ...."

In speta, pentru perioada iunie-iulie 2009 - iunie -iulie 2010. trebuie sa aveti realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC.
Se iau in considerare veniturile profesionale realizate in ultimul an timp de 12 luni anterioare datei nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului maria_p_ioana maria_p_ioana Sunt insarcinata in luna a 5a avand un contract de munca din 21 august 2009 si cu o presusa data a nasterii in 9 iulie 2010, prin urmare in momentul nasterii ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate ContSters127526 ContSters127526 Buna ziua, Numele meu este Roxana Tololoi si am o nelamurire cu privire la concediul de maternitate. Contractul meu de munca este inregistrat incepand cu ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului Rentzu Rentzu Buna ziua, daca sotia are contract de munca incepand cu 07 Martie 2011 ,a ramas insarcinata si ar trebui sa nasca in 10 Februarie 2012 (dupa spusele medicului ... (vezi toată discuția)