avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Legalizarea documentelor, supralegalizarea ºi ...
Discuție deschisă în Traduceri

Legalizarea documentelor, supralegalizarea ºi atestarea lor de cãtre Ambasadã

Buna ziua,

Am dat de urmatoarea problema si lipsa de comunicare din partea institutiilor din Romania.

Am nevoie pentru Ambasada Libiei de traducerea legalizata, supralegalizarea la Camera Notarilor Publici si la MAE a urmatoarelor acte :
- Actul Constitutiv al firmei in RO
- Certificatul de Inmatriculare

Am realizat traducerea legalizata (traducator + notar, formatul cerut, copie urmata de traducerea in limba araba + legalizarea notarului) si am fost la Camera Notarilor Publici din Romania (Str. Gradina Icoanei nr. 21) si nu mi s-a acceptat decat Certificatul de Inmatriculare.

Actul constitutiv nu mi l-a acceptat pentru ca nu este act notarial. Am intrebat ce inseamna asta si ce trebuie facut in aceasta privinta si mi-a spus sa intreb notarul. Apoi am fost trimis la Camera de Comert si Industrie unde actul constitutiv trebuie avizat (o taxa de vreo 90EUR).

Am revenit la Camera Notarilor si am intrebat daca cu acel act este OK sa vin si raspunsul a fost "Veniti dupa ce il faceti si vedem daca e Ok".

Oriunde intreb nimeni nu stie sau sunt trimis altundeva.

Stie careva exact care este procedura pentru "transformarea in act notarial" unui Act Constitutiv al unui SRL in Romania? Sau ce trebuie facut pentru a fi acceptat si supralegalizat de Camera Notarilor, pentru ca inainte de a ajunge la MAE trebuie supralegalizate de Camera Notarilor.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 13:50, 18 Noiembrie 2011
Camera Notarilor nu poate Supralegaliza sau apostila Decat acte emise de notari. Actele sub semnatura privata nu sunt acte oficiale prevazute de procedura apostilarii si supralegalizarii. Actul dvs constitutiv este un act sub semnatura privata, atestat sau certificat de un avocat. Cred ca ce mai Bine este sa mergeti asa cum v au sfatuit de la Camera Notarilor la Camera de Comert. nu puteti transforma un act sub semnatura privata cu care v ati inregistrat societatea la Registrul Comertului in act notarial.
Pentru ca Actul Constitutiv sa poata fi supralegalizat trebuie sa fie autentificat/vizat de institutia emitenta, deci de catre Registrul Comertului unde ati fost indrumat de catre functionarii de la Camera Notarilor. Supralegalizarea este procedura prin care un stat confera un plus de veridicitate documentelor emise pe teritoriul sau, confirmand practic autenticitatea acestora.

În cadrul oficiilor Registrului Comerţului de pe lângă tribunalele judeţene se desfăşoară activităţi de asistenţă acordate solicitanţilor, la cererea şi pe cheltuiala acestora, pentru efectuarea procedurilor necesare înregistrării în Registrul Comerţului a actelor constitutive sau modificatoare.
...
k) obţinerea autentificării actului constitutiv sau a actului adiţional;
....

[ link extern ]
L.C.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura cu apostila din sua infojuridic infojuridic Buna ziua, Un caz in care vanzatorul are o procura cu apostila din SUA. Articolele sunt din legea notarilor 36/1995. Pe mine ma intereseaza daca: - ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere romanesc pentru copil nascut in canada liviuss5 liviuss5 Buna ziua : atat eu cat si sotia suntem cetateni romani, copilul nostrum s-a nascut in Canada in mai 2014, am sosit in tara toti trei si la Oficiul Starii ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean egiptean in romania. violetacez violetacez Buna ziua! Am si eu intrebare ce acte ii sunt necesare unui cetatean egiptean pt a se casatori in romania, am inteles ca este necesara apostila conventiei de ... (vezi toată discuția)