avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Imi iese WC-ul in casa!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Imi iese WC-ul in casa!

Buna ziua!Am si eu o problema grava,stau la bloc si din data de 12 noiembrie 2011mi se infunda canalul de scurgere principal,imi iese in casa toata mizeria,instalatorii au desfundat-o in fiecare zi chiar si de trei ori,de platit platesc eu fara chitanta,asociatia si cei care se ocupa cu intretinerea sunt la curent cu situatia mea si nu iau nici o masura,in schimb imi sugereaza sa imi fac singura canal de scurgere.Ce solutie imi sugerati?....nu imi permit financiar sa fac alt canal,cand instalatorii desfunda canalul imi spun ca eu trebuie sa platesc,ca sunt proprietar,dar din cunostiintele mele canalul nu se afla pe proprietata mea....vi se pare corect ca eu sa platesc pentru mizeria blocului?......la cine pot apela?Vi se pare normal ca seful de administratie sa imi spuna ca problema asta ma priveste numai pe mine caci eu sunt proprietarul?
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 18:09, 20 Noiembrie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
indiferent la ce etaj stati ,toti locatari trebuie sa plateasca .
din cite stiu eu daca sint cu totii proprietari ,in ecel bloc.
au in preoprietate si aleea din fata blocului
toti au o cota parte din ce tine de acel bloc
chear si aleea de beton din jurul blocului.pentru ca nu ai cumparat duar apartamentul
ci ai si o parte din celelalte componente .cum ar fi ,boxa ,uscatorii de pe palier,ASTA DIN CITE STIU EU,,,
si ........ mai stiu ca orice cartier,are o echipa de instalatori,care sint platiti din banii locatarilor.am intilnit eu personal SINT CONSTRUCTOR.
AM AVUT NEVOIE SA IMI INCHIDA VANELE DE LA SUBSOL, PENTRU CA S-A RUPT O TEAVA DE APA RECE ,SI A TREBUIT SA O INCHID.NU aveam voie sa umblu eu acolo
am primit un numar de telefon de la PRESEDINTELE de asociatie .si am sunat instalatorul care era pe zona noastra si a venit,a rezolvat problema.chear mi-a dat si o mina de ajutor in casa .am rezolvat cu teava ,fara sa imi ceara vreun ban.pentru ca el era deja platit sa rezolve problema
Sesizati oficial presedintele de asociatie,care are responsabilitatea sa asigure buna functionare instalatii/.constructii parti comune din condominiu
In situatia in care locuiti la parter,aveti marele dezavantaj ca toate reziduurile care se deverseaza in timpul zilei se depun in timpul noptii cand activitatea in apartamente este mai scazuta pe coturile si imbinarile ce permit instalatiei verticale sa se scurga in magistrala
Pentru solutionare,pe actuala instalatie montati prin personal calificat valva antiretur care va asigura o functionare optima si indeparteaza riscul deversarii ,al colmatarii
Incercati ,locuind la parter sa incheiati o asigurarea facultativa a apartamentului,care va asigura in caz de repetare de astfel de venimnete nedorite,ca macar in parte sa puteti recupera din prejudiciul cauzat
o rezolvare practica. Gasiti la subsol care este coloana W.C care se infunda. Acea coloana are o gura de vizitare (un capac ) , il desfaceti si atunci se va revarsa in subsol. Daca intampinati greutati fiti mai dur si desfaceti coloana ,la subsol, care este exact sub dvstra, pentru ca nu este corect ( igenic .....) sa suportati refularea WC in apartamenr. Mult curaj
Discutati cu administratorul .Trebuie sa cheme Apa Nova cu masina speciala ce desfunda
canalele.(respectiv canalul din afara blocului si conducta de canalizare spre bloc)
Instalatorul nu poate face desfundarea numai cu sarpele.
Trapa de unic sens se pune in subsol pe conducta de canalizare si se instaleaza in anumite
conditii(este mai jos decat canalul,contrapanta,)
Posibil daca blocul este nou sa aiba un viciu de constructie,asa cum daca este vechi sa se
fi deteriorat conducta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am avut asemenea probleme in asociatie si-au fost situatii, cu ani in urma cand cei alesi sa conduca asociatia nu se implicau avand drept scuza ca "nu sunt bani si nu vor proprietarii".
Asociatia, comitetul executiv este obligat prin lege sa ia masuri si sa faca reparatiile. Nu se pune la vot daca vrea cineva sau nu sa se repare, daca vrea sau nu sa plateasca...

Concret cu vreo 7 ani in urma intr-un apartament refula mizeria in bucatarie. Acest lucru se intampla deoarece coloanele de scurgere erau din fonta care a ruginit, a prins scamele pe rugina si au opturat coloanele care erau aproape perforate. S-au desfundat de cateva ori cu racul dar fenomenul se repeta la 3-4 luni... Solutia era de a inlocui conductele de fonta degradate. Dar "nu avem bani", de fapt chetuindu-se mai mult cu interventii, carpelile...
In aceste conditii un proprietar afectat si-a montat pe scurgerea de la ghiuveta sa spre coloana principala de scurgere un dispozitiv de sens unic. Astfel cand s-a infundat iar coloana, mizeria a urcat pana la etajul urmator si a deversat in bucataria acestuia. A inceput scandalul pentru ca cel de deasupra-l acuza pe cel de jos ca a facut-o intentionat ca sa-i faca lui rau s.a.m.d., avand in vedere ca cel de deasupra nu era deacord sa contribuie la inlocuirea coloanelor din subsol...
Schimbandu-se oameni din comitet, in ultimii ani aceste avarii se rezolva hotarat, plecand de la cauza: atunci cand apare prima infundare, inlocuim intreaga coloana de scurgere din apartament pana la canalizarea sau basa din subsol. Am inlocuit aproape jumatate din cele peste 30 de coloane din fonta cu teava de scurgere din PVC cu diametrul mai mare, schimband pozitia lor, panta de scurgere, "indulcind" unghiurile in subsol. Acestea au marele avantaj ca nu ruginesc si nu se mai prind scamele de ele.

Alte discuții în legătură

Reparatii coloana de apa dianacicero dianacicero Buna ziua, Am urmatoarea situatie: vecina de dedesubt vrea sa schimbe coloana de apa verticala, deci cea comuna, la nivelul apartamentului ei si pretinde ca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un vecin care impiedica accesul la tevile comune adiushu adiushu Buna seara.Am o problema cu vecinul de la parter din cauza caruia teava de scurgere de la bucatarie nu poate fi schimbata. De cateva luni scurgerea la ... (vezi toată discuția)
Cui sa ma adresez? raziq raziq Am o mare problema .... timp de 3 saptamani mi-a refulat apa menajera in bucatarie de 3 ori (stau la etajul 1). Este ceva imposibil , am propus schimbarea ... (vezi toată discuția)