avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas vs venituri din contract de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas vs venituri din contract de munca

O persoana care primeste pensie de urmas , amandoi parinti decedati ea 21 de ani primeste in acest moment pensie de urmas, poate lucra cu CIM fara sa piarda pensia de urmas? Exista vreo posibilitate sa obtina si alt venit fara sa piarda pensia de urmas?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:36, 17 Noiembrie 2011

Legea 263/2010

Art. 118
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:

c) pensionarii prevazuti la art. 84 lit. a) si b).

Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;

Asadar daca se incadreaza la art.84(b)poate cumula pensia cu salariul(fara limitarea acestuia).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas hirtan-ana-madalina hirtan-ana-madalina buna ziua!am varsta de 22 de ani, urmez o scoala postliceala si primesc pensie de urmas de 350lei.Din 14 iulie 2012 am inceput sa lucrez cu contract de munca, ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas. fulea-adriana fulea-adriana Daca detine o persoana pensie de urmas dupa tatal decedat, se poate angaja fara sa piarda pensia? (vezi toată discuția)
Angajare student atu_targoviste atu_targoviste Buna seara,respectuos va rog sa-mi comunicati daca o persoana studenta ,21 ani,in conditiile in care se va angaja,va primi in continuare pensie de urmas in ... (vezi toată discuția)