avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme chiriasi-locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme chiriasi-locatari

Am inchiriat un apartament unor tineri. Azi am fost informati telefonic de catre administrator ca vom fi actionati in judecata eu ca proprietar, din urmatoarele considerente:
1. Ca nu am dus administratorului contractul de inchriere, plus buletinele chiriasilor.
2. Ca locatarii sunt deranjati de chiriasi ( trantesc usa, pun muzica).

Intrebarea mea este: Care sunt motivele pentru care asociatia de proprietari ma poate actiona in judecata luand in considerare faptul ca nu exista restante la cheltuieli.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 07:47, 1 Martie 2012
nu va poate da in judecata pentru motivele mai sus invocate... pot depune plangere la politie impotrica chiriasilor dar nu impotriva dvs... dvs cel mult sunteti parte civilmente responsabila, poate nici atat
Va multumesc.
Administratorul de imobil nu detine autoritatea si limita de competenta sa formuleze actiuni catre instanta de judecata,aceasta fiind prerogativa exclusiva a presedintelui de asociatie in temeiul art 50 din L nr 230/2007
Nu exista prevedere legala care sa oblige proprietarul sa depuna administratorului de imobil copie dupa contract inchirire si acte identitate chiriasi
Buna seara,

Am stat cu chirie la un apartament cu doua camere in Berceni. La semnarea contractului am platit avansul in valoare de 250 euro (cat plateam chiria pe o luna de zile) si acest lucru a fost treuct in contractul facut. Problema a aparut la sfarsit cand am plecat din apartament, deoarece proprietarul nu mai doreste sa-mi inapoieze banii platit drept avans. Luna trecuta cand am plecat din apartamentul lui ramasese ca va plati intretinerea si utilitatiile aferente lunii trecute urmand sa-mi inapoieze diferenta, insa acum sustine ca a zugravit apartamentul din cauza stricaciunilor provocate de mine si nu mai doreste sa-mi restituie diferenta. Ce pot face in situatia de fata?

Multumesc frumos
@AdyEnache,
Domnule, asa se intampla in peste 90% dintre cazuri. Nici nu stiu ce sa spun despre acesti oameni. Nu stiu, si nici nu vreau sa stiu cum de-au ajuns in posesia unor alte case - sunt prea multe variantele, insa acestia nu sunt oameni sanatosi la cap daca procedeaza asa. In cazul tau, este o situatie fericita ca ai intocmit contract de inchiriere in care s-a specificat valoarea garantiei si conditiile de returnare. Foarte frumos, insa proprietarul sa fie fair-play si sa-ti inapoeze garantia, nu sa vina cu pretentii aberante. Banuiesc ca la intrarea/iesirea din chirie, nu ati intocmit un proces-verbal de primire/predare locuinta, niste foto. acolo...
Netrebnicul trebuie dat in judecata in secunda 2 - fara nici-o mustrare de constiinta. Este o cheltuiala si un anumit stres, dar acesti geambasi de apartamentre trebuie invatati minte. Stati de vorba cu el, informati-l ca il actionati in instanta si ca va suporta si daune morale + cheltuieli de judecata si poate reusiti ”amiabil” rezolvarea, daca nu, - la Trebunal!.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi galagiosi saimarica saimarica Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in problema pe care o intampin cu vecinii chiriasi de sub apartamentul meu, care fac galagie si nu au contract de ... (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarului ce inchiriaza apartamentul. legal23 legal23 Detin un apartament pe care l-am inchiriat ptr o suma modica unei rude care trecea printr-un moment mai greu in lupta cu viata.Nu exista un contract de ... (vezi toată discuția)
Recuperarea unei garantii in urma incetarii unui contract de inchiriere a unui apartament mariuss.i mariuss.i Am inchiriat un apartament cu 3 cam. cu suma de 1450ron.iar la incheierea contractului am achitat si o garantie cat costul chiriei,garantie stipulata in ... (vezi toată discuția)