avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Utilizarea uscatoriei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Utilizarea uscatoriei

Buna seara,
Poate cineva sa ma lamureasca in privirea utilizarii localului "uscator" de la parterul unui bloc de locuinte.

Vecina de la parter a incuiat localul si nu da voie tuturor sa-l foloseasca. Uni vecini il pot folosi, dar alti nu fiindca, dupa ea, nu toti sunt propietari.

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:01, 19 Noiembrie 2011
toti cei care platesc impozit pe acea suprafata comuna sunt in egala masura , in dreptul de a utiliza spatiul avand destinatie ''uscatorie''
Toti proprietarii scarii de bloc au dreptul sa foloseasca uscatorul.Este spatiu de folosinta comuna .Cititi legea asociatilor de locatari si normele de aplicare a acesteia.
Sesizati presedintele asociatiei in legatura cu aceasta problema.
Uscatorul constituie parte comuna din condominiu care este accesibila tuturor proprietarilor
Un proprietar nu detine autoritatea sau competenta sa dispuna dupa bunul plac de spatiul comun
Art 11 (2) din L nr 230/2007 Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari

Pentru solutionare implicati presedintele de asociatie sa dispuna eliberarea uscatorului
sebastian-barbulescu a scris:

toti cei care platesc impozit pe acea suprafata comuna sunt in egala masura , in dreptul de a utiliza spatiul avand destinatie ''uscatorie''

Nici un proprietar de apartament nu plateste impozit pentru suprafetele comune sau partile din proprietatea comuna din scara, bloc sau asociatie.

@aurenne,
Totusi poate nu este uscatorie si este local, asa cum spuneti. Prin local se defineste, adesea un restaurant, o bodega, o carciuma si nu un uscator.
Apioi sunteti, faceti parte dintr-o asociatie de proprietari, aveti un comitet executiv, un presedinte un administrator? Acestia trebuie sa reglementeze modul de folosire al acestui uscator care poate fi folosit de toti proprietarii, de cativa sau de un singur proprietar, cu acordul celorlalti. Un uscator poate fi inchiriat, concesionat.., unui proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare uscatorie Lochness Lochness Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si vreau sa concesionez uscatoria cu care sunt vecin. Am stranse semnaturi de la majoritatea vecinilor inclusiv de la cei ... (vezi toată discuția)
Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)
Putem inchide uscatorul? CYBORG CYBORG Buna seara! Suntem o asociatie de proprietari si vrem sa inchidem uscatorul de la ultimul etaj(etaj 4), deoarece nu se foloseste nicio familie de el, in ... (vezi toată discuția)