avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Inhumarea unei persoane decedate pe raza comunei - a ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Inhumarea unei persoane decedate pe raza comunei - a cui este competenta?

Pe raza comunei vecine a fost gasit un barbat decedat. Actul de deces i s-a facut de serviciul de stare civila de acolo. Avand domiciliul legal in comuna noastra, primaria vecina ne cam obliga pe noi sa ne ocupam de serviciile legate de inhumarea cadavrului, avand in vedere ca nu mai are pe nimeni din familie aici - se pare ca a fost luat in spatiu doar, fara a locui vreodata la acea adresa. Care este temeiul legal din care sa reiasa care administratie este obligata sa se ocupe de inmormantare, cea de domiciliu sau cea pe raza careia a fost gasit cadavrul?

Alte discuții în legătură

Decedat fara documente legale leusan leusan O persoana decedata de cca 38 de ani ,inmormantata cu ajutorul primariei si al vecinilor,far alti mostenitori .In registrul d decese in anul in care a decedat ... (vezi toată discuția)
Un vecin nu are rude ,este la iml. poate fi luat de vecini pentru ... Cincina Cincina Un vecin nu are rude ,este la IMl. Poate fi luat de vecini pentru a putea fi înmormântat? (vezi toată discuția)
Care este traseul după efectuarea expertizei medico legale roxana2008 roxana2008 Ce acțiuni trebuiesc întreprinse in situația in care o persoană a dispărut din altă localitate decât cea de domiciliu , a fost găsită după niște ... (vezi toată discuția)