avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care este traseul după efectuarea expertizei medico ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care este traseul după efectuarea expertizei medico legale

Ce acțiuni trebuiesc întreprinse in situația in care o persoană a dispărut din altă localitate decât cea de domiciliu , a fost găsită după niște luni tot in acea localitate ,in stare avansată de putrefacție .Acum institutul de medicină legală efectuează expertiza pt stabilirea ADN ului , etc .După ce termină expertiză cine eliberează certificatul de deces , e la alegere intre localitatea de domiciliu si cea unde a,avut loc decesul ?De asemenea , altă întrebare : de unde se ridică cadavrul ( oasele de fapt ) ? De la IML , sau IML ul a primit doar o mostră pentru analiză ?
Cel mai recent răspuns: roxana2008 , utilizator 18:43, 18 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parchetul deschide un dosar de cercetare. Raportul de expertiza se depune la dosarul de la parchet.
In baza concluziilor din raportul de expertiza medico-legala, cu acceptul procurorului se poate face inhumarea. Certificatul de deces se elibereaza de catre primaria din orasul de domiciliu in baza ordonantei procurorului si a concluziilor raportului medico-legal.
Cadavrul se ridica de la IML unde a fost depus pentru expertiza medico-legala.
Mulțumesc mult pentru răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport medico-legal de necropsie foarte întârziat, motiv pentru care am probleme și cu un credit rămas după tata (decedat în octombrie 2017). cum ar trebui să procedez? IIrinaRoxana IIrinaRoxana Buna ziua! Tatăl meu a decedat în data de 29.10.2017...seara pe 28.10.2017 spunea ca ii e somn și e obosit și dimineața nu s.a mai trezit... La momentul ... (vezi toată discuția)
Raport medico-legal necropsic mary6 mary6 Buna seara. In urma unei ordonante a fost solicitat raportul de autopsie al decedatului x.,,moarte suspecta,care a fost autopsiat in regim de urgenta in ... (vezi toată discuția)
Solicitare raport de autopsie medico-legal. gicu73 gicu73 În 2007 un cumnat a suferit un accident de circulatie pentru care a fost transportat la spitalul judetean Tg.Mureş unde s-a intervenit chirurgical, dar în ... (vezi toată discuția)