avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Buna ziua,
As dori sa stiu si eu modul de calcul al concediului de odihna deoarece se desfiinteaza postul si nu am luat pe acest an decat 6 zile din 21 .Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 2 Octombrie 2008
Din Codul muncii:
Art. 145. - ″(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o
indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale
prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.″ (O.U.G. nr. 65/2005)
Din CCMUNN 2007-2010:
ART.59. - (1) Pe durata concediului de odihna, salariatii vor primi o indemnizatie ce reprezinta media zilnica a veniturilor din ultimele trei luni anterioare lunii in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
2) Indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decat salariul de baza, sporul de vechime si indemnizatia pentru functia de conducere, luate impreuna, corespunzator numarului de zile de concediu.
(3) Prin contractele colective de munca de la celelalte niveluri se poate stabili ca, in raport cu posibilitatile economico-financiare ale unitatii, pe langa indemnizatia de concediu, sa se plateasca si o prima de vacanta.

Una este modul de calcul al indemnizatiei si alta este modul de calcul al zilelor de concediu.c;)
Daca prin c.i.m. s-a stabilit ca aveti dreptul la 21 de zile lucratoare de CO, din care ati beneficiat de 6 zile atunci mai aveti de luat pentru perioara 1.ian - 30. sept.2008 doar 10 zile de CO.
In aczul in care nu este posibila efectuarea acestor zile, atunci la incetarea c.i.m. vi se va compensa in bani aceste zile.
Modul de calcul este 21 zile CO / an : 12 luni = 1,75 zile /luna .... pentru 9 luni lucrate aveti dreptul la 9 x 1,75 = 15,75 ...16 zile de CO.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de odihna bunraku bunraku Dupa ce perioada(zile,luni) de la angajare am dreptul la concediu de odihna? In speta, sunt angajat de la 01.07.2009. Daca angajatorul spune ca primele ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna IonutPauna IonutPauna Cum se calculeaza zilele de concediu .la 21 zile pe an (vezi toată discuția)
Calcul concediu odihna anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata care a fost in concediu medical mai multe luni, brutul realizat in lunile de concediu ... (vezi toată discuția)