avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul Colectiv de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul Colectiv de Munca

buna ,
poate cineva sa-mi sp la Contractul Colectiv de Munca conteaza numarul de angajati in total sau doar numarul angajatilor cu norma intreaga ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:04, 18 Noiembrie 2011
Legislatia muncii nu face diferenta intre salariati in functie de norma de lucru. De aici eu interpretez ca este obligatorie demararea negocierii colective in vederea incheierii CCM in situatia in care angajatorul are mai mult de 21 de salariati, inclusiv cu fractiune de norma.
Conquero a scris:

buna ,
poate cineva sa-mi sp la Contractul Colectiv de Munca conteaza numarul de angajati in total sau doar numarul angajatilor cu norma intreaga ?

Multumesc

Legislatia prevede ca negocierea CCM este obligatorie la unitatile care au peste 21 de salariati, fara a distinge numarul acesta in functie de durata timpului de munca ..norma intreaga sau cu timp partial ... prin urmare, se iua in considerare toti salariatii indiferent de durata timpului de munca prevazuta in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov Ce implica incheierea unui contract colectiv de munca.Mai pot avea angajati cu timp partial de munca. Daca depasim 50 salariati ce contract de munca trebuie ... (vezi toată discuția)
Angajare 2 ore nicoletatrenea nicoletatrenea Buna ziua imi pute-ti spune daca se poate angaja o persoana cu 2 ore pe saptamana??? Multumesc Iar pe statul de plata cum va aparea?si pe ... (vezi toată discuția)
2 contracte de munca norma intreaga simultan? rotcristina rotcristina Buna ziua, am o nelamurire in ceea ce priveste legislatia privind contractul individual de munca: Este posibil sa lucrez in 2 locuri diferite cu norma ... (vezi toată discuția)