avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Directiva UE neimplementata
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Directiva UE neimplementata

Buna ziua. Am o intrebare. Exista o Directiva UE din 2010 (referitoare la etichetarea produselor electronice). Aceasta directiva nu a fost implementata in RO. La Min Ind. exista o nota de fundamentare pentru adoptarea unei HG care sa implementeze aceasta Directiva. Din pacate, nici pana la aceasta data HG nu a fost adoptata, iar termenul pentru reetichetarea produselor electronice expira la 30 noiembrie 2011.
E suficienta Directiva neimplementata pentru ca organele de control sa aplice eventuale sanctiuni producatorilor pentru nemodificarea etichetelor?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 18 Noiembrie 2011
da. CJUE a decis in sensul ca , dupa expirarea termenului de transpunere al unei Directive , aceasta isi produce efecte directe in dreptul intern chiar daca statul nu a implementat-o
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat
Multumesc. Totusi, din lectura Directivei nu reies sanctiuni specifice pentru nerespectarea prevederilor acesteia. Avand in vedere ca acest lucru trebuia individualiyat de fiecare stat in parte, cum vor putea organele de control sa sanctioneze producatorii ce introduc in Ro produse electronice fara respectarea noilor etichete?
Pana la 30 noiembrie 2011 mai este timp ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import si ditributie online StefanStefan StefanStefan Dorim sa importam din Uniunea Europeana si din afara ei jocuri si jucarii si sa le distribuim in Romania en-detail pe internet si en-gros prin vanzari directe. ... (vezi toată discuția)
Cjue, carta drepturilor fundamentale a ue si cedo Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Stimati colegi, Un cetătean român (si deci european) poate conform prevederilor Tratatului de la Lisabona sa se adreseze Curtii de Justitie a Uniunii ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa-pasi derulare danatmr9 danatmr9 Buna ziua! As dori sa stiu unde gasesc exact PASII pentru desfasurarea Achzitie directa? De asemenea, as dori sa vad care sunt situatiile cand se poate face ... (vezi toată discuția)