avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionare si drepturi banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionare si drepturi banesti

salutare. am un angajat care a iesit la pensie pt limita de varsta si conform art. 50 CCMUNN:salariatii care se pensioneaza pt limita de varsta primesc o indemnizatie egala cu cel putin 2 salarii de baza avute in luna pensionarii.
intrebarea mea este: ii trec pe statul de plata inca 2 salarii de baza omului, din care se vor scade contributiile aferente, ajungand sa incaseze 2 salarii nete in mana sau va primi in mana 2 salarii de baza?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:07, 2 Octombrie 2008
Salutare, vad ca sunteti la curent cu reglementarile.
Angajatul va primi in mana cele doua salarii de baza, minus cheltuielile aferente.
dar oare daca respectivul va continua activitatea si dupa pensionare in aceeasi firma sa-i mai dau oare alea 2 salarii?:)
Art.50 din CCMUNN nu spune ca se acorda cele doua salarii pensionarului pentru ca ai scapat de el, ci pentru ca s-a pensionat. Daca el vrea sa mai lucreze la acelasi angajator si acesta este de acord, asta este alta poveste, nu are nici o legatura cu cele doua salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de pensionare- invatamant haifa haifa Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi precizati baza legala de acordare a indemnizatiei de pensionare in invatamant. Am aflat ca, Curtea de Conturi imputa scolii ... (vezi toată discuția)
Salarii acordate la pensionare BG BG Va rog sa-mi comunicati cate salarii se acorda, conform Codului Muncii si a contractului colectiv de munca la nivel national, la incetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Pensionare - salarii compensatorii marysergiu marysergiu Buna ziua .As vrea sa stiu daca o persoana care solicita pensionare la limita de varsta trebuie sa primeasca doua salarii compensatorii.Mentionez ca in CIM nu ... (vezi toată discuția)