Vreau sa va cer sfatul intr-o problema cel putin delicata.
Am depus, prin executor, actele de poprire a contului unei primarii la trezoreria statului, in termenele stabilite de lege.
Cei de la trezorerie au returnat actele pe motiv ca sentinta initiala (din urma cu cca 9 luni) nu este definitiva si irevocabila.
Sentinta pronuntata la acea data, a oferit primariei respective un termen de 10 zile pt cerere in anulare. Aceasta nu a fost depusa si am mers la executor. Acesta a inaintat in instanta cererea de aprobare a executarii. A fost aprobata si exista o sentinta privind incuviintarea executarii.
A cere retroactiv transformarea hotararii initiale in definitiva inseamna a nega hotararea de incuviintare a executarii.
Executorul nici nu vrea sa auda de asa ceva.
Cei de la trezorerie nu vor sa faca nimic pana nu transform prima hotarare in definitiva.
Ce ma sfatuiti?
hotararea pe care o executati trebuie sa poarte formula definitiva si irevocabila. incheierea de incuviintare a executarii silite este alceva, si este irevocabila. prin urmare trebuie sa aveti mentiunea definitaiva si irevocabila pe hotararea pe care o executati ca sa se poata executa
Povestea nu e prea clara, asa ca poate ne lamuriti:
- despre cate dosare in instanta este vorba;
- care a fost obiectul acestuia/acestora;
- ce demersuri ati facut pana acum (ati mentionat depunerea unor acte de poprire).
Este vorba despre un dosar prin care solicitam debitorului achitarea unei facturi. Cererea a fost aprobata in luna martie, cu drept de a formula cerere in anulare in termen de 10 zile. Nu a facut cerere in anulare.
Cu acest dosar am mers la executor care mi-a spus ca nu mai trebuie sa fac sentinta definitiva. La randul lui a depus cerere in instanta pentru incuviintarea executarii. Aceasta a fost incuviintata si s-a demarat procedura de executare. Restul il stiti.