avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea din Trezorerie - \"misiune imposibila ....\"
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea din Trezorerie - "misiune imposibila ...."

Vreau sa va cer sfatul intr-o problema cel putin delicata.
Am depus, prin executor, actele de poprire a contului unei primarii la trezoreria statului, in termenele stabilite de lege.
Cei de la trezorerie au returnat actele pe motiv ca sentinta initiala (din urma cu cca 9 luni) nu este definitiva si irevocabila.
Sentinta pronuntata la acea data, a oferit primariei respective un termen de 10 zile pt cerere in anulare. Aceasta nu a fost depusa si am mers la executor. Acesta a inaintat in instanta cererea de aprobare a executarii. A fost aprobata si exista o sentinta privind incuviintarea executarii.
A cere retroactiv transformarea hotararii initiale in definitiva inseamna a nega hotararea de incuviintare a executarii.
Executorul nici nu vrea sa auda de asa ceva.
Cei de la trezorerie nu vor sa faca nimic pana nu transform prima hotarare in definitiva.
Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: ContSters183043 , utilizator 12:33, 18 Noiembrie 2011
hotararea pe care o executati trebuie sa poarte formula definitiva si irevocabila. incheierea de incuviintare a executarii silite este alceva, si este irevocabila. prin urmare trebuie sa aveti mentiunea definitaiva si irevocabila pe hotararea pe care o executati ca sa se poata executa
Cum pot sa o fac definitiva?
Exista cerere tip?
Sunt anumite taxe?
Povestea nu e prea clara, asa ca poate ne lamuriti:
- despre cate dosare in instanta este vorba;
- care a fost obiectul acestuia/acestora;
- ce demersuri ati facut pana acum (ati mentionat depunerea unor acte de poprire).
Este vorba despre un dosar prin care solicitam debitorului achitarea unei facturi. Cererea a fost aprobata in luna martie, cu drept de a formula cerere in anulare in termen de 10 zile. Nu a facut cerere in anulare.
Cu acest dosar am mers la executor care mi-a spus ca nu mai trebuie sa fac sentinta definitiva. La randul lui a depus cerere in instanta pentru incuviintarea executarii. Aceasta a fost incuviintata si s-a demarat procedura de executare. Restul il stiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am fost executat silit de către un executor pentru ... Cătălin 77 Cătălin 77 Buna ziua, Am fost executat silit de către un executor pentru o datorie la bancă. Am depus in instanta contestație la executarea silita, suspendarea ... (vezi toată discuția)
Executare incurcata sau nu rosu gheorghe rosu gheorghe Am pierdut un proces si instanta de fond, printr-o hotarare definitiva dar nu si irevocabila, a stabilit (la cererea partii adverse) ca trebuie sa dau o suma ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare respinsa de instanta,neluata in seama de trezorerie AIAIOANA AIAIOANA Sunt bugetara.Pe baza unei sent.civ.cu titlu exec.din nov.2009,am solicitat prin exec.jud.executarea silita a unitatii,in febr.2010.Au depus contestatie la ... (vezi toată discuția)