Buna ziua
Am si eu cateva nelamuriri
nevasta mea a intrat in concediu maternal acum un an jumatate cu primul copil, acum trei luni a nascut 2 gemeni
Am inteles ca exista posibilitatea de stopa primul concediu si sa-l inceapa pe al doilea pt gemeni unde sa ne adresam pt acest lucru si ce acte trebue
am intrebat la primarie si ne-au trimis la angajator sa ne dea nustiu ce hartie de intrerupere primului concediu si inceperea celui de-al doile
angajatorul habar nare de aceasta hartie
scz
dar nu stie ce sa completeze .......
deci eu vreau (da rnustiu daca este posibil) sa stopam primul concediu din care a stat un an jumatate cu o indemnizatie de 700 ron si sa intre in concediu cu gemeni ca sa ia 600 x 2
daca se poate unde trebue sa ma adresez si ce acte i-mi trebue
1. - Sotul dvs. a intrat in CCC in baza OUG 148/2005.
- Conform prevederilor acesteia (dar si a OUG 111/2010) plata indemnizatiei pentru CCC inceteaza numai in cazul cand expira CCC sau la decesul copilului.
- Deci, in cazul dvs., indemnizatia nu poate inceta, ea poate fi suspendata daca sotul isi reia activitatea.
- Dupa aceea, daca solicita iar intrarea in CCC se reia indemnizatia veche.
2. De aceea va recomand sa luati legatura cu Agentia Judeteana de Prestatii Sociale (AJPS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
3. - Sotul trebuie sa faca o cerere catre angajator prin care sa solicite incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii.
- Apoi se duce la Primarie cu decizia data de angajator (prin care se dovedeste reluarea activitatii) si sa vada daca poate face cerere pentru a intra in CCC2 pentru cei doi gemeni..
Cci
Anasorina
Buna ziua.Sunt in concediu de crestere copil pana in data de 23decembrie2017, ulterior am aflat ca sunt din nou insarcinata si voi naste in martie-aprilie. ... (vezi toată discuția)