avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract de inchiriere

As dori sa stiu cum se poate rezilia un contract de inchiriere.
Situatia sta cam asa: am incheiat in luna martie un contract de inchiriere cu un agent imobiliar, vreau sa spun ca stampila de pe acel contract este un xerox, nu are nici nr de inreg, iar separat impreuna cu proprietarul am incheiat alt contract la ANAF in care sunt trecute alte conditii.
Cand m-am mutat am stabilit cu proprietarul ca stau o perioada mai mare si mi-a mai redus din chirie. Problema e ca eu as mai sta, dar anul acesta RADET-ul a oprit caldura din bloc, iar eu sunt insarcinata in luna 9 si nu as vrea sa stau fara caldura cu un bebelus. Am vorbit cu proprietarul si i-am zis ca as vrea sa ma mut si sa reziliem contractul. El a zis ca e de acord, dar sa ii dau diferenta de chirie ca stau mai putin, acest lucru este trecut in contractul cu agentia, in cel de la administratia financiara nu scrie asa ceva.
Cum se obisnuieste acum cu garantia, i-am zis sa opreasca de acolo, datorii nu am, casa nu am distrus-o, iar el imi zice ca garantia se pierde daca ma mut mai devreme, dar asta nu scrie nicaieri.
As vrea sa stiu daca poate sa imi pretinda diferenta de bani daca asta e trecut doar in contractul cu agentia, si nu in cel de la ANAF.
Art. 22. - Sunt nule de drept orice clauze cuprinse in contractul de inchiriere, care: e) autorizeaza pe proprietar sa obtina venituri din nerespectarea clauzelor contractului de inchiriere.
Acei bani nu sunt considerati venit, din moment ce eu am plecat iar el inchiriaza altcuiva, si nu a pierdut nimic?
El nu intelege ca eu nu as vrea sa plec, dar nu am incotro, nu pot sta fara caldura toata iarna cu bebelusu. Plus de asta ii platesc si impozitul la ANAF.
Si as vrea sa mai stiu daca pot rezilia contractul fara el. Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
martutzza, utilizator
Cel mai recent răspuns: martutzza , utilizator 16:51, 22 Noiembrie 2011
Fecti o notificare si spuneti ca intelegeti sa reziliati contractul din culpa proprietarului care nu asigura caldura imobilului si nu mai platiti nimic ,
si cum se face o notificare?

unde trebuie sa o fac? daca o fac cu 60 zile inainte cum e legea contractul se reziliaza de la sine? sau trebuie sa mai fac ceva?

multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract chirie marinicad2002 marinicad2002 buna ziua. locuiesc de 6 luni in baza unui contract de inchiriere intr-o garsoniera, si mi-am achitat chiria ,150 euro, in fiecare luna cash ... (vezi toată discuția)
Teapa cu inchirierea apartamentului(urgent) vladghizo vladghizo Buna ziua , am o nelamurire. Suntem 2 studente in cluj.Acum vreo 5 luni am semnat un contract de inchiriere cu un proprietar de apartament din cluj.contractul ... (vezi toată discuția)