buna ziua.
locuiesc de 6 luni in baza unui contract de inchiriere intr-o garsoniera, si mi-am achitat chiria ,150 euro, in fiecare luna cash proprietarului.
atunci cand am convenit pentru aceasta suma, este drept ca mi-a pus o conditie, nestipulata in contract, una verbala, de a sta la el cel putin un an, altfel chiria ar fi fost 180 euro. Eu as sta si doi, numai ca, este 1 decembrie si in tot blocul nu este caldura datorita datoriilor, iar sotia este insarcinata in luna 9, asa ca ne-am hotarat sa plecam. Legandu-se de acea "conditie", proprietarul imi cere diferenta de la 150 la 180 pt. cele 6 luni, altfel nu vrea sa reziliem contractul si sa-mi inapoieze garantia(garantia nu ar fi asa o problema ca nu-i mai achit ultimile facturi). Pot eu denunta unilateral contractul; daca nu fac nimic, nu cumva ar putea spune dupa un timp ca de fapt i-am tinut locuinta inchiriata si nu i-am platit ciria conform contractului; daca ma gandesc bine, asta ar putea-o face oricand, ca nu prea am dovezi ca i-am platit pana acum. ce e de facut? eu azi ma mut oricum, nu mai e de stat!