avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... reziliere contract chirie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

reziliere contract chirie

buna ziua.
locuiesc de 6 luni in baza unui contract de inchiriere intr-o garsoniera, si mi-am achitat chiria ,150 euro, in fiecare luna cash proprietarului.
atunci cand am convenit pentru aceasta suma, este drept ca mi-a pus o conditie, nestipulata in contract, una verbala, de a sta la el cel putin un an, altfel chiria ar fi fost 180 euro. Eu as sta si doi, numai ca, este 1 decembrie si in tot blocul nu este caldura datorita datoriilor, iar sotia este insarcinata in luna 9, asa ca ne-am hotarat sa plecam. Legandu-se de acea "conditie", proprietarul imi cere diferenta de la 150 la 180 pt. cele 6 luni, altfel nu vrea sa reziliem contractul si sa-mi inapoieze garantia(garantia nu ar fi asa o problema ca nu-i mai achit ultimile facturi). Pot eu denunta unilateral contractul; daca nu fac nimic, nu cumva ar putea spune dupa un timp ca de fapt i-am tinut locuinta inchiriata si nu i-am platit ciria conform contractului; daca ma gandesc bine, asta ar putea-o face oricand, ca nu prea am dovezi ca i-am platit pana acum. ce e de facut? eu azi ma mut oricum, nu mai e de stat!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 09:40, 30 Noiembrie 2011
cititi contractul si il notificati ca nu puteti locui in continuare datorita conditiilor
Puteti rezilia unilateral contractul cu un preaviz de 60 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuie să eliberez locuința? absentnemotivat absentnemotivat Buna ziua! Situația în care ma aflu este următoarea: Locuiesc cu chirie( contract înregistrat la anaf) de la jumătatea lunii Martie într-un apartament ... (vezi toată discuția)
Nerestituirea garantiei la un contract de chirie si, in consecinta, neplata intretinerii si a utilitatilor de catre chirias Bogdan4D Bogdan4D La 1 august 2014 am incheiat un contract de chirie pe 1 an. Plata chiriei era de 150 euro pe luna. Tot atunci am achitat si garantia 150 de euro, lucru statuat ... (vezi toată discuția)
Restituire garanție Mihai Mazilu Mihai Mazilu Restituire garanție. Bună ziua! Am nevoie de ajutor în legătură cu restituirea unei garanții. Am închiriat o garsoniera cu contract, nu este ... (vezi toată discuția)