Buna ziua,
Am o pusca, sau mai bine zis am avut... pentru care acum 2 ani de zile nu imi trebuia permis de port arma, pusca a fost cumparata de la un magazin cu arme de vanatoare, are factura.... in urma cu 4 ani prietenul meu a lasat-o la magazinul de unde a cumparat o pentru o reparatie, m-a rugat pe mine sa o ridic dupa ce se repara, el urmand sa plece in afara romaniei, eu am ridicat pusca, am declarat - o la politia din satul unde locuiesc si mi-au spus ca e ok nu imi trebuie permis, numai sa nu o folosesc pe strada sau in alte scopuri negative. eu lucrez de 3 ani in bucuresti, pusca ramanand acasa, la tata, in satul unde locuieste, se trezeste intr o sara cu politia la poarta ca ma cauta, tata le spune ca nu sunt acasa si il roaga sa le spuna despre pusca si sa o aduca pt ca s-a dat lege ca trebuie sa ridice toate armele de la cei care nu au permise, indiferent ca pentru unele arme nu este necesar acest permis. l-au intrebat daca il cunoaste pe prietenul meu, care intre timp s-a intors in tara, tata le-a spus ca da, si ca pusca e a lui, noi doar am ridicat o de la mgazin si am declarat o la politie, si mi-au cerut sa ma duc sa depun o declaratie...nu stiu ce fel de declaratie pt ca nu mi au spus prin telefon. in conditiile astea, eu as putea fi acuzat de ceva?
multumesc
Adresati-va Inspectoratului Judetean de Politie -Serviciul Arme si Munitii- in circumscriptia caruia se afla domiciliul tatalui dvs.Acestia va vor lamuri cu privire la aceste aspecte.
Port arma neletala
doberv
daca x cumpara de la magazin un pistol cu bile de cauciuc,pistol care se vinde ca si arma neletala mai are nevoie de vreo autorizatie sau permis de port arma? (vezi toată discuția)