avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot sa plec din spania cu copilul fara acordul tatalui?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot sa plec din spania cu copilul fara acordul tatalui?

Buna ziua! Am o prietena foarte buna care locuieste in Spania cu sotul si copilul. Are foarte mari probleme cu sotul alcooholic si vrea revina in tara cu copilul pentru ca iau expirat actele (pasaportul ei, al copilului si al sotului) si sa divorteze dar sotul nu vrea sa ii semneze procura notariala. din cate am citit pe acest forum nu vad sa fie nevoie de procura notariala pentru a reveni in tara cu copilul, doar de foaie de drum pentru ea si copil. Sotul o ameninta ca pleaca si o lasa in Spania cu copilul. Sper ca cineva sa citeasca mesajul meu si sa ma ajute cu cateva sfaturi. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 23:05, 19 Noiembrie 2011
De iesit din Spania cu minorul va poate spune autoritatea de frontiera spanioala. De intrat in Romania fara acordul tatalui puteti.
Cred ca are nevoie si de un act de calatorie pentru minor. Asta se obtine de la Ambasada Romaniei in Spanai si trebuie verificat daca i se elibereaza asa ceva pentru copil fara acordul tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura copil minor Corinas Corinas Buna ziua, Sunt divortata si am un baiat minor in varsta de 16 ani si as vrea sa ies cu el din tara. Tatal lui locuieste in Spania...va rog sa-mi spuneti de ... (vezi toată discuția)
Cum poate trece vama un minor? vovasw vovasw eu am facut la copilul meu pasaport strain .Vreau sa ma duc an Rusia.Am s-al pot trece peste granite fara procura de la sot? (vezi toată discuția)
Procura minor calatorie in strainatate Alexia 2014 Alexia 2014 Buna ziua tuturor! Am o nelămurire si anume: fetita mea (are cetatenie romana)va călători cu avionul pe ruta Roma-Londra însoțită de tatal ei(suntem ... (vezi toată discuția)